Deel wat je volgens jou kunt leren van een bepaalde celeb/chef kok/ondernemer/blogger/boek/film. (pagina 146, opdracht 10)

Aaaaaaaargh writer’s block. Opdracht 9 (hou een enquête) sla ik over. Maar ook met opdracht 10 zit ik al dagen te worstelen. Ik kom momenteel niet verder dan deze: we leerden van Claude François dat we geen lamp moeten indraaien als we in bad staan. Maar daar gaat het niet over, denk ik.

Waar het dan wel over gaat? Dat we van Prince, Amy Winehouse, Keith Moon, … leren dat we niet teveel drugs, opioïden en andere verslavende substanties tot ons moeten nemen? Dat we van Nick Drake, Ian Curtis, Karen Carpenter, … leren dat roem niet gelukkig maakt? Neen, daar gaat het ook niet echt over, vind ik. En ik kom al helemaal niet op bloggers, boeken, of films.

Denk dat het ook wel te maken heeft met het feit dat ik geen idolen meer heb. Geen mensen waar ik echt naar opkijk. We zijn gewoon allemaal mensen, en we hebben allemaal onze talenten. En sommigen worden wat bekender door hun talenten. Af en toe kan ik wel een beetje jaloers zijn. Als ik een mooi liedje hoor, en wilde dat ik dat ook kon, zo mooie liedjes schrijven. Dan denk ik: als je dat geschreven hebt, dan kan je voor de rest van je leven tevreden zijn en content doodgaan. Ja, zo vind ik dat.

Maar verder dus: writer’s block, en het wil niet vlotten. Maar ik wil wel een beetje vooruit met dat #projectblogboek, dus bij deze.

Er komt wel inspiratie nadat ik op de publish button geduwd heb.

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Wat heerlijk om op deze pagina een mede-mens te ontmoeten met heel mede-menselijke gevoelens. En met het vermogen om deze goed weer te geven.

Zeg het eens?