Het is al een hele tijd geleden dat ik nog stofjes kocht (euh, klein applausje? *buigt* danku!), en ik ben vlijtig bezig met wat er zich in mijn schuiven en koffers bevindt. Flink, vind ik.

Een tijdje geleden maakte ik al een proefversie van het Osaka-rokje van Seamwork. Ik had de definitieve versie al in gedachten, maar wilde de stof niet verprutsen, vandaar een test-versie. Maar goed ook, want er zit toch nog wel een foutje in. Maar het is draagbaar.

De definitieve versie wilde ik maken in zwart gecombineerd met pied-de-poule. Eens lekker klassiek. Past bij het patroon, vind ik. De stof komt uit de voorraad van de mama van een vriendin. Ze rekt wat, dus zocht ik er een licht rekkende zwarte stof bij, een stofje dat ik kreeg van Andere Oma Nadine, als ik me goed herinner.

Perfecte combinatie, en het rokje zit heerlijk comfortabel. De stof is (in tegenstelling tot de stof van de test-versie) glad en aangenaam. De rok is een beetje als een wikkelrok, en zit daardoor lekker ruim om te stappen. Deze keer verving ik de knopen door kamsnaps, en vermeed daarmee de knoopsgatenhel. Ik draag ten eerste toch altijd iets boven mijn rokjes, dus niemand die dat ziet. En ten tweede vind ik het zelfs helemaal niet mis ook.

Het rokje kan langs beide kanten gedragen worden: met de pied-de-poule bovenaan of onderaan.

 

Ik maakte er een zwart zomershirt bij omdat effen zwart heel mooi past op dit rokje: ook met een gekregen stofje (ook al van Andere Oma Nadine dacht ik), iets dat wat aanvoelt als linnen maar wel synthetisch is. Ik gebruikte het Scout Tee patroon van Grainline Studio.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?