Doorprik een mythe, welke foute opvatting delen mensen over jouw stad, werk, manier van leven, godsdienst of herkomst? (pagina 92, opdracht 11)

coffee-smartphone-desk-pen

Mijn werk valt grofweg onder te verdelen in 3 categorieën.

  1. Ik doe de personeelsadministratie van onze vzw.
  2. Ik doe de boekhouding van onze vzw.
  3. Verder is er nog wat algemeen administratief werk, kleine prullen vaak.

Een algemene misvatting is dat boekhouden saai is. Dat een boekhouder saai is. Nu, in ieder geval, ik doe wel de boekhouding, maar ik ben geen boekhouder. Ik word bijgestaan door een externe boekhouder. Ik heb geen opleiding als boekhouder. Maar de boekhouding van een vzw is vrij simpel, dus dat lukt.

Maar saai, die boekhouding? Ik dacht het niet. Af en toe slaat de schrik mij rond het hart, als ik bijvoorbeeld een bedrag van de spaarrekening naar de gewone rekening moet overzetten. Vergist u niet, Oosterlinck, vergist u niet. Want dat gaat dus wel om grote cijfers.

Abstractie moet ik daarvan maken, van die cijfers. Niet proberen denken aan de omvang van de bedragen waarmee ik bezig ben. Op zich zijn die bedragen nog peanuts vergeleken met andere bedrijven en instanties. Maar als ik ze vergelijk met wat er omgaat van geld in ons eigen huishouden, dan is dat toch wel een groot verschil.

Dus saai? Neen. Uitdagend? Jawel.

En moesten ze mij laten kiezen, tussen HR of boekhouding, dan wist ik het wel. Boekhouding!

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Leuk om lezen 🙂 Nooit meer lachen met saaie boekhouders dus (mijn wettelijke wederhelft is trouwens ook een niet-boekhouder die met de cijfertjes bezig is dus ik maak maar een grapje)

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: