zonderdank

Het begon met fietsen. Ergens begin 2014 dacht Meneertje Mertens dat hij eens iets aan zijn conditie moest doen, werd er een fiets aangeschaft, en gingen we fietsen. En dat beviel. Heelder streken van de Vlaanders hebben we ondertussen verkend met onze fiets. Als we ergens naartoe rijden, dan gaat het vaak van “Kijk, ik herken dat hier, we hebben hier gefietst!”. Alleen de Vlaamse Ardennen en de zwalmstreek en zo, daar houden we ons ver van. 2014 was een goed jaar om te fietsen, 2015 wat minder wegens toch minder goed weer en veel wind. Voor 2016 hopen we dat het weer wat mooier gaat worden.

Onlangs bedachten we dat we in de winter beter ook wat actiever zouden zijn. Ik ben een goed-weer-fietser, ik rijd niet graag door kou en weer en wind, toch niet voor het plezier. Dus in de winter zitten we stil. Toen trok ik mijn stoute schoenen aan, en bestelde als cadeautje voor Meneertje Mertens een wandelbox van Toerisme Oost-Vlaanderen. Want wandelen, Meneertje Mertens was daar gelijk niet aan. Maar kijk, de box werd goed ontvangen, en ondertussen bouwen we langzaam op qua afstanden.

Reizen gaan we ook eens doen dit jaar. Naar het zuiden van Frankrijk, met een mobilhome. Naar de Tour de France. Naar de Mont Ventoux ook. Meer details later.

We hadden ook al lang een blog, die een beetje onderkomen en bouwvallig was. Waar niet veel gebeurde. En toen dachten we, waarom bouwen we die niet om naar een fietsblog? En een reisblog? Goed idee. Want zo’n blog, dat is eigenlijk een gemakkelijk doorzoekbaar archief. En zo kunnen we zelf makkelijk gaan terugzoeken. Waar vonden we het leuk? Waar niet?

Dat is het belangrijkste doel van deze blog: een makkelijk doorzoekbaar archief van fiets- en wandeltochten. En als iemand anders daar dan nog iets aan heeft, de foto’s leuk vindt, of op zoek is naar leuke wandelingen, dan is dat een fijn extraatje.

Want ik ben er toch ook wel trots op. Er zitten mooie foto’s tussen, en wat fietsen en wandelen betreft, doen we toch ons best.

Dus bij deze een beetje schaamteloze reclame voor onze andere blog: Zonderdank, fietsen en reizen! (en ondertussen ook wandelen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?