Oh, ik dacht dat ik er nog lang niet aan toe was, aan baby- en kinderkleertjes maken. Maar de realiteit stak me voorbij, eind september hoorde ik dat ik oma zou worden. Oei, aan dat idee moest ik toch even wennen. Maar ach, dat wennen ging toch wel snel, en even snel begon ik aan babykleertjes te denken.

Janna ook, en samen pinnen we erop los op een (onzichtbaar) babybord. Ik nam me voor in de kerstvakantie te beginnen. Het idee is: ik zoek patroontjes die weinig arbeidsintensief zijn. Zodat het produceren van babykleertjes snel gaat. Vermits de mama en papa het geslacht van de baby niet willen weten, zijn kleedjes of hemdjes nog niet aan de orde, en dus kan ik me makkelijk aan dat voornemen houden. Ook leuk is dat de stofjes gender-neutraal moeten zijn, en we ons dus uitleven in stofjes zonder opvallende baby- of kinderprint (behalve eentje dan).

Het eerste waar ik me aan waagde, was een legging, waarvoor ik het patroon en de beschrijving van Emma en Mona volgde. Een maatje 50 durf ik niet nemen, dus werd het een 56. En jeetje mina wat leek dat klein zeg!

DSC_0919

Toegegeven, ik ben absoluut geen borelingskes meer gewoon, dus ja, het zou net zo goed te groot kunnen zijn. Maar goed, daarna maakte ik nog twee leggings in maat 62.

DSC_0928

DSC_0929

Na dit gratis patroontje, kon er wel een betalend patroontje af. Ik kocht het patroon voor de jumpsuit van Kiind, omdat het zo veelzijdig is. Je kan een jumpsuit maken, maar ook een shirtje (wat in eerste instantie de bedoeling was) of zelfs een A-lijn kleedje. Na wat geworstel en gevloek kreeg ik toch door hoe het moest, en het resultaat vind ik zalig. Een maatje 62, het eerste misschien een centimeter of 2 te lang, dus het vosjesshirtje maakte ik wat korter.

DSC_0939

DSC_0944

Voila, we zijn vertrokken. Een beetje vroeg misschien, maar wat geeft dat. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, zeggen ze toch? En ik werk niet graag tegen deadlines aan, toch als het om naaien gaat. “Nog snel even iets naaien” draait meestal uit op een ramp.

Mooi stapeltje toch al hè?

DSC_0989

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

Zeg het eens?

%d