Bespreek je lievelingskunstwerk / boekencover / plaat (pagina 92, opdracht 5)

Toen ik in de derde graad van de middelbare school zat, trok ik, vaak samen met Corine, over de middag regelmatig naar de Music Man in de Bagattenstraat. Het was perfect te doen: van de Coupure naar het eind van de Bagattenstraat. Daar had ik ofwel een vast doel voor ogen en schoot me ernaar toe, of ik keek rond tot ik iets naar mijn goesting vond.

Waarna we naar het café van de Vooruit gingen, en we bij een tas koffie onze aanwinsten uitgebreid bekeken. Het waren uiteraard nog LP’s (elpees, langspeelplaten). Heerlijk grote blaffeturen vol muziek, die zich uitermate leenden tot mooi artwork. Soms met dubbele hoes for the sake of it, omdat er dan nog veel meer mooi artwork op kon. En dat klapte zo mooi open.

Eén van de keren die ik me nog goed herinner, was toen ik Script of the Bridge van the Chameleons kocht. Die heeft een hoes om uitgebreid te bestuderen.

chameleons

Prachtig vond ik die toen. Een beetje melancholie, een beetje dreiging, een beetje tristesse.

En na al die jaren is de muziek ook nog steeds goed.

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?