Na bruin/oranje versie van de Two Zip Hipster Bag, die ik heel mooi vind maar nauwelijks te combineren valt met het grootste deel van mijn kleren, maakte ik een neutralere versie in grijs/bordeaux.

Maar het was nog niet genoeg, want het idee groeide in mijn hoofd om een sobere maar toch opvallende versie te maken in effen zwart met een knalkleur voor de voering en ritsen. Die kleur moest paars zijn, dat spreekt voor zich.

DSC_8761

In eerste instantie vond ik een zwaarder zwart katoen bij de Modecoupon, en ook dun paars katoen voor de voering. Ik zag in een bak met afprijzingen paarse ritsen, maar om onduidelijke redenen kocht ik er geen.

Achteraf was ik toch niet helemaal gelukkig met het zwarte katoen, en kocht ik mooi, dik, zwart katoen bij Stoffen Christine, een hele leuke stoffenwinkel niet te ver van ons (Destelbergen), die ik ontdekte via Boho. Geen supergroot assortiment, maar mooie stoffen aan betaalbare prijzen.

DSC_8756

Toen begon de zoektocht naar paarse ritsen. Ik kocht er online maar de juiste kleur zat er toch niet bij, we gingen naar de Veritas, bij Stoffen Christine hadden ze er ook geen naar mijn goesting, en ik moet nog wel wat adressen afgedweild hebben. Nergens paarse ritsen. Alleen magenta, fuchsia, en allerlei tinten roze, maar daar was ik niet blij mee. Mijn voering was paars, en ik wilde echt geen roze ritsen, want die zijn erg zichtbaar.

Uiteindelijk maar teruggekeerd naar de Modecoupon, waar de bewuste koopjesbak niet meer hetzelfde was, maar waar toch ritsen in zaten die goed genoeg waren. Ritsen van 60cm voor 1,5 euro ’t stuk, dus nam ik er meteen maar 10 mee.

DSC_8758

Voor de rest over het naaien van dit tasje geen opmerkingen, ik heb het ondertussen toch wel al goed onder de knie.

DSC_8738

 

Ondertussen zag ik op Etsy rugzakjes in een stijl die ik erg graag zie, met een soort etnische print. Ik wil, ik wil, kan ik dan alleen maar denken.

Maar waarop viel mijn oog in de Modecoupon? Op een hele rij rollen stof met gelijkaardige prints. Hm! Dat opent perspectieven! Een metertje van zo’n vrolijk stofje, en dun, zwart katoen aan een soldenprijsje, en we weten weer wat gedaan!

Dus maakte ik nog een tasje.

DSC_8763

Een tasje waar ik alweer zeer tevreden van ben.

DSC_8765

Bij de 10 ritsen die ik kocht, zaten ook 2 ritsen die perfect bij mijn stofje pasten. Bliss!

DSC_8770

Ik heb me wel voorgenomen dat dit het laatste tasje is dat ik maak. Vier stuks is best wel genoeg.

DSC_8729

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?