Sedert ik mijn mooie naaitafel heb, gebruik ik weer onderleggertjes om mijn kop koffie of glas water op te zetten. Want ik zou niet graag hebben dat ik kringen maak in mijn tafel. Die onderleggers zijn wellicht dingetjes die de kinderen ooit in school gemaakt hebben. Ondertussen zijn ze vuil en smoezelig, en omdat ze in vilt gemaakt zijn, heb ik weinig zin om ze in de wasmachine te steken.

DSC_8700

Nieuwe maken dus, waarom niet. Met overschotten, uiteraard. Eén van die stashbuster projecten, maar dat valt eigenlijk vies tegen: door wat lapjes van maximum 15 op 15 cm te gebruiken, mindert die stapel echt niet. Maar goed.

Als basis en uitleg gebruikte ik de onderleggers uit het boek Zo geknipt. En op een voormiddag had ik 8 onderleggertjes. Langs de ene kant allemaal stukjes uit een reep die ik van een te groot laken knipte.

DSC_8741

 

DSC_8749

de andere kant allemaal overschotjes van hier en daar en overal. En zo heb ik mooie en kleurige onderleggertjes die ik naar hartenlust kan vuilmaken.

DSC_8755

DSC_8751

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?