Ik maakte al heel veel pyjamabroeken voor Meneertje Mertens, voor mezelf en voor Milan en Lies. Maar des zomers draagt Meneertje Mertens korte pyjamabroeken. En gezien de oude pyjamabroeken begonnen te verslijten, wilde ik zelf nieuwe maken. Niet volgens het oude procédé van een bestaande pyjamabroek overnemen en op eenvoudige wijze in elkaar stikken, maar volgens een patroon.

Hiervoor kocht ik het patroon Burda 7230, dat heel veelzijdig is: korte en lange broeken voor mannen én vrouwen, zowel in katoen als in rekstof. Daar kan je alle kanten mee op. Ik gebruikte het knielange mannenpatroon, maar maakte dat een stuk korter.

Ik begon met een broek in rekstof (omdat dat een beetje minder nauw luistert qua maat). Ik had de stof op voorhand al gekocht (lekker zachte t-shirt stof van bij In den beer), en dacht met een metertje toe te komen. Dat was een beetje mis gedacht voor dit patroon, omdat er meer stof nodig is voor de zakken. En vermits ik die zakken net mooi vind, wilde ik die wel behouden.

Maar dat was snel opgelost: ik had nog stof liggen in een bijpassende kleur, dus de binnenkant van de zakken werd in een contrasterende kleur gemaakt, wat ook mooi is.

DSC_8842

DSC_8845

Daarna ging ik over op shorts in katoen. Ik had een beetje schrik of de maat wel OK zou zijn, dus begon ik met een stofje dat ik kreeg van de schoonmama van mijn dochter. De short lukte wonderwel, de maat was goed. Het was een beetje puzzelen om toe te komen met de stof, maar ook dat lukte wonderwel.

DSC_8825

DSC_8824

Waarna ik de twee resterende shorts maakte in de stofjes die ik ervoor voorzien had. Stofjes die we kochten bij Jestex in Goes. (een winkel die we bezochten tijdens een laatste rit met onze oude wagen. Ik was er niet zo tevreden van: niet echt veel keus, en een beetje te duur naar mijn goesting. De enige winkel waar ik moest betalen voor het laatste van de rol, in alle andere winkels kreeg ik dat er tot nog toe gewoon gratis bij. Toeval, dat het in Nederland was?)

Een grijs stofje met bollen (het stofje met de extra decimeters einde van de rol, waardoor de zakken in dezelfde stof konden). Meneertje Mertens vindt dat de zakken wat te laag zitten, dus ging ik ze wat verhogen. Slimme hier vergat natuurlijk de zakken in de voorpanden ook wat te verhogen, en mocht aan het klungelen met extra stukjes stof. Onthouden voor de volgende keer!

DSC_8833

DSC_8836

En een bruin stofje met uiltjes. Uiteindelijk lijken het een beetje zilveren en gouden shorts.

DSC_8840

DSC_8838

Op het einde van de rit ben ik eigenlijk het meest content van de short in het stofje dat ik gratis kreeg!

DSC_8816

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: