Ergens (het zal wel op facebook geweest zijn zeker) kwam ik dit lijstje tegen: 10 Daily Habits That Will Actually Make you Smarter.

Er was één puntje dat er echt uitsprong wat mij betreft: make a “did” list. Ha! We maken allemaal plenty “to do” lijstjes en we strepen vlijtig af, maar maken we ook lijstjes met wat we gedaan hebben? Want dat geeft een goed gevoel.

lijstjes

Komt ook een beetje samen met de raad die ik ooit kreeg… fak fak fak! Zie je wel! Daar is het al, het beste advies dat ik ooit kreeg! Iets wat ik sindsdien echt wel bij me draag… zie je wel, dat het me achteraf pas invalt! Soit… Dus, ooit kreeg ik het advies om op het einde van de dag een lijstje te maken met de dingen waar ik me goed bij voelde (nu rinkelt er vast een belletje bij oud-Houvasters die hier meelezen). Niet noodzakelijk dingen die je deed om anderen te helpen, en ook geen grootse dingen, maar gewoon, kleine dingen die je een goed gevoel gaven. Een ijsje eten. Een mooie ochtendhemel. Flink opgeruimd. Dat soort dingen. Gewoon, echt alles wat je de afgelopen dag een goed gevoel gaf. En dan zal je merken: eigenlijk waren dat best veel dingen.

Maar hier gaat het dus om een “did list”. Een “wat heb ik gedaan” lijstje. Lijkt me een goed idee voor hier, voor een regelmatig (of af en toe, whatever) terugkerende blogpost. Wat heb ik gedaan vandaag?

Verwante Berichten:

 • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

 1. Dus, wat heb ik gedaan vandaag.
  – Gehaakt
  – Een grote overwinning geboekt in mijn afrekeningen op het werk
  – Naar de kringloopwinkel geweest
  – Een veggie ovenschotel klaargemaakt
  Dat zijn de belangrijkste wapenfeiten van vandaag! 🙂

Zeg het eens?