Vertel ons over het beste advies dat je ooit van iemand kreeg (pagina 63, opdracht 2)

Bij zulke dingen krijg ik altijd last van een “blank mind”. Niets komt in me op, tot ik iets geschreven en gepubliceerd heb. Daarna gaat het van “plop” in mijn hoofd en herinner ik me iets wat ik had kunnen gebruiken.

Dat zal hier wel hetzelfde zijn. Ik herinner me geen advies. Niks. Nul. Nada. Toch niet het beste advies ooit.

Dus ga ik voor een fijn adviesje dat ik onlangs kreeg, en dat resulteerde in een aankoop die niet pokkeduur was, maar waar ik wel heel tevreden mee ben.

Een fotostatief, namelijk. Ik was een beetje aan het klagen over mijn foto’s, namelijk. Dat ze zo vaak overbelicht zijn. Ik kreeg een frons terug, overbelicht? Echt? De meeste mensen hebben het probleem dat ze niet genoeg licht hebben in huis. Wij hier wel dus, soms een beetje in overvloed. Het advies daarvoor was om wit papier tegen het raam te plakken. Ga ik misschien wel eens doen, als het beter weer wordt. Of laten doen, want ladders en ik zijn geen goede vrienden.

Het andere advies (heeft niet met het licht te maken maar wel met goeie foto’s van statische objecten): koop een fotostatief. Hoeft niet veel te kosten, kan gerust ook tweedehands, maar een fotostatief is een gemak.

statief

Tweedehands werd het niet, maar ook niet echt duur, een statiefje van €40 gekocht bij Coolblue. Niet alleen het fototoestel kan erop gemonteerd worden, maar ook de smartphone.

En een gemak dat dat is! Niet te doen. Foto’s veel en veel beter, en heel gemakkelijk om te gebruiken. We hadden dat veel eerder moeten kopen!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?