Toon wat er in je handtas zit (pagina 63, opdracht 3)

Ik ben blijkbaar een rare als het om handtassen gaat. Het eerste rare is dat ik nooit een handtas mee heb als ik ga werken. Ik gebruik mijn rugzak. Het tweede rare is dat ik mijn rugzak en mijn handtas na gebruik altijd leegmaak.

Mijn handtas is dus niet zo’n recipiënt waarin allerlei rommel en vuiligheid zich opstapelt. Ik pas namelijk het clean desk principe toe voor mijn handtas.

En neen, ik heb niet ergens anders een plaats waar ik mijn rommel en vuiligheid opstapel. Ik ruim altijd alles meteen op.

Ja, ’t is niet gelijk dat ik perfect ben hè. Mijn thuisadministratie is iets wat ik nooit onder controle kan houden. Dat stapelt zich op en dat stapelt zich op, dat zit in een doos en die staat altijd op ontploffen. En net dat papier dat we nodig hebben, dat vinden we niet. Maar goed. Daar gaat het niet om.

Ik heb dus mijn rugzak:

DSC_6035

en daar steek ik elke ochtend mijn gerief in:

DSC_6031

zijnde bovenaan van links naar rechts mijn telefoon, een zakje waar ik mijn telefoon zelden in steek (komt wellicht wel als ik weer met de fiets ga) en mijn portefeuille. In het midden een portemonneetje voor enkel geld, daaronder mijn sleutels, en rechtsonder een zakje met wat dingen (pillen tegen de hoofdpijn, kaartlezertje, kabeltje).

Als ik thuiskom van het werk, haal ik dat gerief eruit, en leg dat in een mandje op mijn bureau.

Het enige wat in mijn rugzak blijft zitten, is het volgende:

DSC_6037

een paraplu en mijn champignonnenzakje voor boodschappen. Er zit ook een plastic zak in om mijn brooddoos en ander eetgerief in te steken (kwestie van mijn rugzak niet te laten verloederen tot iets waar de duiven uit komen pikken), maar die mocht niet mee op de foto.

Oh ja, er zit ook nog een zakdoek in een klein zakje bovenaan mijn rugzak.

Ik ben dus een mens die niet houdt van rommel. Al dat gezeur over creatieve mensen en rommel: ik ben het bewijs dat er geen zak van aan is en dat het allemaal maar excuses zijn.

Wat niet wil zeggen dat het hier altijd blinkt van properheid hè, want het is niet omdat ik een hekel heb aan rommel, dat ik graag kuis. (Herman: dat laatste zinnetje moet je niet voorlezen aan ma)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: