Doorgaan naar inhoud
Menu
Satur9's World
  • Home
  • Wie
  • Waar
  • Contact
  • Privacybeleid
  • Insta-links
  • Leeslijst
Satur9's World

Weekmenu week 26

Geplaatst op 6 juli 2011

Vakantieregime, wat twee dingen inhoudt. Eén: korte weken bestaan voor 2 maanden niet meer. De kinderen zijn er altijd (of toch op zijn minst 2 van hen), ofwel zijn ze er helemaal niet. Dus zijn het allemaal lange weken. Twee: woensdag soepdag wordt opgeschort tot september. Misschien maak ik nog eens Aziatische noedelsoep, want daarvoor heb ik de ingrediënten in huis, maar daarna zal het wel finito zijn. Niet noodzakelijk omdat het zomer ergo warm is (quod non, nogal vaak), ik eet ook graag soep als het warm is. Maar gewoon omdat ik geen goesting heb in soep maken. Maar de weekmenu, daarmee blijf ik wel koppig volhouden. Here goes. Deze is natuurlijk nog van vorige week, dus nog deels schoolregime.

  • Maandag

Zalmburgers

Lekker, leuk ter afwisseling van gewone hamburgers, en aan de één-keer-per-week-vis-regel hebben we zo meteen voldaan. Het recept had ik gezien in het boek van Meus, ik hield het bij de burgers en niet de andere dingen die er daar bij waren. Het recept zet ik wel eens online. Nic bekeek me nogal vreemd toen ik zei dat we zalmburgers zouden eten, maar hij moest achteraf toegeven dat het behoorlijk lekker was. Dus zalmburgers in een Turks broodje met sla, tomaat en komkommer. En het lekkere koude dillesausje erbij. Goed.

  • Dinsdag

Lasagne

Zondag had ik al de lasagne voor vandaag gemaakt, en blij dat ik was. Ik had dit voorzien omdat we twee proclamaties hadden, ik de nodige chaos verwachtte en ik totaal geen zin had om me te moeten opjagen. Uiteindelijk was het ook loeiwarm (met daarna een zeer verfrissend onweer met gigantische hagelbollen op het ultieme verkeerde moment, dit had ik al twee dagen zien aankomen), en was ik nog blijderder dat ik niet moest koken. Toppie.

  • Woendag

Lunchgarden

Een eenvoudig en niet te duur traktementje voor het einde van het schooljaar.

  • Donderdag

Gevulde paprika’s

Makkelijk om in statietjes te eten, met dat de wederhelft op de baan moest om de helft van ons kroost weg te brengen. En lekker, natuurlijk.

  • Vrijdag

Iets halen

We vieren het begin van de vakantie met frietjes.

  • Zaterdag

Quiche

Quiche had ik nog nooit gemaakt. Omdat ik altijd schrik had van het zompige ervan. Dat kwam een beetje uit, maar het was toch lekker. Quiche met groentenreepjes, courgette en gerookte zalm. Volgende week nieuwe poging, dan hopelijk wat minder zompig. Recept volgt. Als ik wat meer tijd heb, de dagen zitten nog steeds volgepropt.

  • Zondag

Frietjes met stoverij

Nooit, maar dan ook nooit, eet ik nog diepvriesfrieten. 5 kilogram aardappels geschild en tot frietjes versneden. Alles voorgebakken, een deel in de diepvriezer (ha ja, zo eet ik toch nog diepvriesfrieten, maar ’t zijn wel de mijne!), een deel opgevreten. Gevreten ja, want we hadden zo de indruk dat we toch meer dan de helft van die frieten naar binnen gespeeld hebben. Met stoverij, zelfgemaakt deze keer, en voor de eerste keer was ik zeer tevreden van mijn eigen stoverij. Naar een receptje van Meus, opnieuw. Volgt later, opnieuw. Ik kwam wel tot de constatatie dat er zonnebloempitten in mijn stoverij zaten… beetje uit het oog verloren dat het brood dat ik erin deed, met zonnebloempitten was. Ahum. Maar dat was niet erg.

Dus, volgende week weer een lange week. Met meer quiche, en wat makkelijke maar toch gezonde dingen.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Opent in een nieuw venster) Facebook
  • Klik om te delen op WhatsApp (Opent in een nieuw venster) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Opent in een nieuw venster) Pinterest
  • Klik om te delen op X (Opent in een nieuw venster) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Opent in een nieuw venster) E-mail
  • Klik om op LinkedIn te delen (Opent in een nieuw venster) LinkedIn
  • Klik om af te drukken (Opent in een nieuw venster) Print

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Aan het laden...

Verwante Berichten:

  • Week 09
  • Week 08
  • Weekmenu week 27
  • Weekmenu week 25
  • Weekmenu week 24

1 gedachte over “Weekmenu week 26”

  1. Mararangi schreef:
    6 juli 2011 om 21:07

    hoe maak je quiche wat minder ‘zompig’ ???
    Ik strooi een klein bodempje ‘chapelure’ oftewel paneermeel op de bodem, dit slorpt het vocht wat op en de quiche blijft een ietsiepietsie meer knapperig.
    Hier staat regelmatig quiche op het menu, en dan vooral de zaterdag, en wat mij blijft verbazen is het feit dat er van één exemplaar meestal nog wel een klein stukje overblijft en dit terwijl Yves en ik allebei toch ‘goei’ eters zijn 😉

    Aan het laden...
    Beantwoorden

Laat een reactie achter bij MararangiReactie annuleren

Recente reacties

  • Matroos Beek op Domein Menas
  • rietepietz op Domein Menas
  • josiesstories op Van dag tot dag (10)
  • djaktief op Domein Menas
  • Jan K. alias Afanja op Domein Menas

Categorieën

  • Bloggen
  • Categorie vergeten
  • Creatief
  • Familie
  • Fietsen en wandelen
  • Foto's
  • Gent
  • Lekker
  • Leven en liefde
  • Lezen en luisteren
  • Reizen
  • Toogpraat
  • Ziek

Tagcloud

#projectblogboek #satur9sphotochallenge #wedraaiendoor 40 dagen bloggen 1000 vragen aan jezelf borstkanker breien camper camperlife corona destelbergen dilemma dilemma's fietsen foto challenge frankrijk gastblog gastblogger Gent haken holiday kanker lievegem lililove metastase naaien ontheroadagain op reis ottolove photo challenge pipalove Sint-Amandsberg tdf throwback thursday tour de france vakantie verjaardag vriendenboekje waarschoot week in beeld ziek zomer zonsondergang zonsopgang zou je liever?

Archief

Meta

  • Login
  • Berichten feed
  • Reacties feed
  • WordPress.org

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 102 andere abonnees

Volg Satur9's World

Voeg je bij 102 andere abonnees
©2025 Satur9's World | Aangedreven door SuperbThemes
%d