Gisteren was een beetje te druk om mijn weekmenu online te zetten, de laatste week van het schooljaar is altijd een beetje chaos. Zeker nu we zowaar 3 zesdejaars hebben: 2 in het zesde leerjaar, eentje in het zesde middelbaar, en er ook proclamaties bij te wonen waren. Proclamaties die net in een spectaculair onweer vielen, waardoor we nog eens moesten gaan goochelen met het vervoerschema. Maar we zijn er geraakt, alles is achter de rug, en het is goed geweest. Vier kinderen met een A-attest, we zijn tevreden ouders. En mooie proclamaties, weer een belangrijke mijlpaal die in onze geheugens gegrift staat. Gisteren was er dan nog een laatste oudercontact (het enige dit jaar eigenlijk, en een formaliteit maar wel “verplicht”), werden er beloningen gehaald, en werd er uit eten gegaan om het einde van het schooljaar te vieren. Vandaag de allerlaatste schooldag en de allerlaatste dag in het lager onderwijs voor de twee jongsten. En dan kan de vakantie helemaal beginnen, verspreiden de kinderen zich in alle richtingen, en zijn we vertrokken voor 2 maanden niets moet en alles mag.

Woensdag soepdag is erbij ingeschoten gisteren, wegens in herhaling gevallen en de soep uiteindelijk ook niet klaargemaakt, maar hier volgt het menu van vorige week.

  • Maandag

Italiaans vispannetje met victoriabaars en tapenade en wilde rijst

Viel nogal tegen. Het idee was goed: allerlei groenten (ajuin, paprika, courgette, aubergine) stoven, en daarbovenop de visfilets (recept zei tonijn, maar dat zag ik niet zitten, het werd victoriabaars) laten garen. De diepgevroren visfilets. Jaja. Dat duurde en duurde en duurde dus, ondanks het “snel en lekker” recept. Ik had het hele zaakje ook wat te pikant gemaakt. Niet voor herhaling vatbaar, toch niet voor 6 man, want dat maakt natuurlijk dat het allemaal veel te lang duurt. Al goed dat Janna niet meer naar de muziekschool moest, of de ramp was compleet. Hongerige en wachtende jongeren tijdens de examens is al erg genoeg.

  • Dinsdag

Mix paysanne en chipolata

Een opluchting na het maandagse drama, ditmaal echt gemakkelijk en snel klaar.

  • Woendag

Bloemkoolschotel

Onze versie van comfort food, komt altijd van pas tijdens de examens.

  • Donderdag

Kippenwok met broccoli en sonjascheuten

Herhaling in het kwadraat.

  • Vrijdag

Gehaktballetjes in seldersaus

Eén van de vele variaties op gehaktballetjes in tomatensaus. Men kiepere gewoon een fijngesneden witte selder bij de tomatensaus. Lekker en gezond.

  • Zaterdag

Spirelli met venkel en courgette

Net als maandag een recept uit een boek van de Colruyt, maar dit viel wel dik mee. Recept volgt later eens. Simpel en gemakkelijk: venkel en courgette in blokjes stoven, goeie schep kruidenkaas erbij en wat gedroogde tomaten, en pasta. En een stukje vlees. Was goed.

  • Zondag

Simpele pasta van Meus

Ook hiervan volgt het recept later, want dit was superlekker. Pasta met trostomaatjes en pancetta en rucola en nog wat dingen. Heel snel klaar, en heel lekker met de heel specifieke smaken van die rucola en pancetta. Toppie.

Op zondag maakte ik ook al lasagne voor de week erna, omdat ik op dinsdag geen gedoe wou voor de proclamaties. En dat bleek een heel goed idee te zijn, want het was op dinsdag dan ook nog eens gigantisch warm, blij toe dat ik niet moest koken.

En nu zijn we er helemaal klaar voor, voor de vakantie, voor de tour, voor 2 maanden geen ochtendroutine, voor 2 maanden geen brooddozen en agenda’s en huiswerk en studies. Bring on the summer!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: