Vakantieregime, wat twee dingen inhoudt. Eén: korte weken bestaan voor 2 maanden niet meer. De kinderen zijn er altijd (of toch op zijn minst 2 van hen), ofwel zijn ze er helemaal niet. Dus zijn het allemaal lange weken. Twee: woensdag soepdag wordt opgeschort tot september. Misschien maak ik nog eens Aziatische noedelsoep, want daarvoor heb ik de ingrediënten in huis, maar daarna zal het wel finito zijn. Niet noodzakelijk omdat het zomer ergo warm is (quod non, nogal vaak), ik eet ook graag soep als het warm is. Maar gewoon omdat ik geen goesting heb in soep maken. Maar de weekmenu, daarmee blijf ik wel koppig volhouden. Here goes. Deze is natuurlijk nog van vorige week, dus nog deels schoolregime.

 • Maandag

Zalmburgers

Lekker, leuk ter afwisseling van gewone hamburgers, en aan de één-keer-per-week-vis-regel hebben we zo meteen voldaan. Het recept had ik gezien in het boek van Meus, ik hield het bij de burgers en niet de andere dingen die er daar bij waren. Het recept zet ik wel eens online. Nic bekeek me nogal vreemd toen ik zei dat we zalmburgers zouden eten, maar hij moest achteraf toegeven dat het behoorlijk lekker was. Dus zalmburgers in een Turks broodje met sla, tomaat en komkommer. En het lekkere koude dillesausje erbij. Goed.

 • Dinsdag

Lasagne

Zondag had ik al de lasagne voor vandaag gemaakt, en blij dat ik was. Ik had dit voorzien omdat we twee proclamaties hadden, ik de nodige chaos verwachtte en ik totaal geen zin had om me te moeten opjagen. Uiteindelijk was het ook loeiwarm (met daarna een zeer verfrissend onweer met gigantische hagelbollen op het ultieme verkeerde moment, dit had ik al twee dagen zien aankomen), en was ik nog blijderder dat ik niet moest koken. Toppie.

 • Woendag

Lunchgarden

Een eenvoudig en niet te duur traktementje voor het einde van het schooljaar.

 • Donderdag

Gevulde paprika’s

Makkelijk om in statietjes te eten, met dat de wederhelft op de baan moest om de helft van ons kroost weg te brengen. En lekker, natuurlijk.

 • Vrijdag

Iets halen

We vieren het begin van de vakantie met frietjes.

 • Zaterdag

Quiche

Quiche had ik nog nooit gemaakt. Omdat ik altijd schrik had van het zompige ervan. Dat kwam een beetje uit, maar het was toch lekker. Quiche met groentenreepjes, courgette en gerookte zalm. Volgende week nieuwe poging, dan hopelijk wat minder zompig. Recept volgt. Als ik wat meer tijd heb, de dagen zitten nog steeds volgepropt.

 • Zondag

Frietjes met stoverij

Nooit, maar dan ook nooit, eet ik nog diepvriesfrieten. 5 kilogram aardappels geschild en tot frietjes versneden. Alles voorgebakken, een deel in de diepvriezer (ha ja, zo eet ik toch nog diepvriesfrieten, maar ’t zijn wel de mijne!), een deel opgevreten. Gevreten ja, want we hadden zo de indruk dat we toch meer dan de helft van die frieten naar binnen gespeeld hebben. Met stoverij, zelfgemaakt deze keer, en voor de eerste keer was ik zeer tevreden van mijn eigen stoverij. Naar een receptje van Meus, opnieuw. Volgt later, opnieuw. Ik kwam wel tot de constatatie dat er zonnebloempitten in mijn stoverij zaten… beetje uit het oog verloren dat het brood dat ik erin deed, met zonnebloempitten was. Ahum. Maar dat was niet erg.

Dus, volgende week weer een lange week. Met meer quiche, en wat makkelijke maar toch gezonde dingen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

 1. hoe maak je quiche wat minder ‘zompig’ ???
  Ik strooi een klein bodempje ‘chapelure’ oftewel paneermeel op de bodem, dit slorpt het vocht wat op en de quiche blijft een ietsiepietsie meer knapperig.
  Hier staat regelmatig quiche op het menu, en dan vooral de zaterdag, en wat mij blijft verbazen is het feit dat er van één exemplaar meestal nog wel een klein stukje overblijft en dit terwijl Yves en ik allebei toch ‘goei’ eters zijn 😉

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: