En toen was het écht vakantie. Op het gemakje ’s ochtends: geen kinderen de deur uitjagen, alleen zien dat ik zelf op tijd buiten ben. Wat ook niet altijd zo evident is, want zonder routine ga ik een beetje zwalpen. Maar het lukt. Koken lukt ook, af en toe voorzien we een uitspattingetje om de druk wat te verlichten. Maar ik ben braaf, 6 dagen op 7 koken is niet mis.

  • Maandag

Kippenfilet met pesto, gandaham en mozzarella, groentenreepjes en tarwe

De kippenfilets zag ik liggen bij de slager, en dat leek me lekker. Viel toch wat tegen, we hadden het lekkerder verwacht. Groentenreepjes uit de diepvriezer, overschot van de groentenreepjes die vorige week in de quiche gingen. Voorgekookte tarwe, wou ik eens uitproberen. Mja. Mja. We zien wel. Niet zo bijzonder, daar moeten we eens iets anders mee proberen. Een zo en zo maaltijd dus.

  • Dinsdag

Boontjes, aardappelen, Italiaanse kippenfilet

Een halve kilo (verse) boontjes is wat weinig voor 4 personen, dus stoofde ik ook nog een bakje champignons voor de liefhebbers. Fijne combinatie, boontjes en champignons. Met zalig lekkere vastkokende krielaardappeltjes, en een gepaneerde Italiaanse kippenfilet van de Colruyt.

  • Woendag

Tomatencrumble

De tomatencrumble die ik al eerder maakte, lekker zomerse smaken. Niet met blinde vink deze keer, maar met wat, dat herinner ik me al niet meer. Ik denk dat ik de wederhelft naar de slager stuurde met de opdracht: breng maar mee wat je lekker vindt. En tot mijn grote verbazing had hij geen boomstammetjes mee. Maar wat het was? *denk* *denk*

  • Donderdag

Couscous royale

Ergens vond ik een receptje, maar ik volgde dat niet helemaal, behalve dat ik citroen in de couscous draaide. En wat nog? Ik weet het niet meer. Ik had ook oranjebloesemwater gekocht om erin te kiepen, maar dat ben ik glad vergeten.

  • Vrijdag

Ballekes van Ikea

We gingen naar Ikea om een kastje, een taartschep en een muffinvorm. En we aten ballekes. Niet speciaal gepland op de goedkope vrijdag, maar het kwam nu eenmaal zo uit, en we hebben dus héél goedkoop gegeten.

  • Zaterdag

Quiche

Nieuwe poging. De tip van Mararangi probeer ik later eens uit, nu had ik me voorgenomen quiche te maken met broccoli. Dat is sowieso minder nat. Net op tijd bedacht ik me er nog een ajuin bij te gooien, en dat was een goed idee, want die gaf net dat beetje meer smaak. Quiche dus met broccoli, ajuin en zalm, en het was behoorlijk lekker en helemaal niet zompig. Voor herhaling vatbaar!

  • Zondag

Gehaktballetjes met tomatensaus

Plan was bloemkool met tomatensaus en balletjes en penne, maar in die bloemkool had ik geen zin meer, teveel werk. Dus werden het gewoon gehaktballetjes (gehaktballen eigenlijk) met tomatensaus (met verse tomaten) en pasta, dat was ook lekker.

Hopelijk heb ik binnenkort eens tijd om wat recepten online te zetten!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?