Zaterdag. Blankenberge. Veel wind. Regen. We hebben geen goesting om buiten te komen, dus doen dat ook niet. Behalve een kort tripje naar de winkel voor wat aardbeien en zo. En ik denk dat we niet de enigen zijn die het op een dagje gezelligheid in de camper hielden, er is weinig beweging op de camperplaats.

Zondag is het weer stukken beter. Het is droog, er is minder wind. Wel een koude wind, die recht uit de zee waait. ’s Ochtends maken we een wandeling naar de pier van Blankenberge.

In een optimistische bui (een optimistische regenbui eerder) kocht ik vorige week een zonnehoed. Komaan zon!

In de namiddag trekken we naar een parking bij het strand tussen Wenduine en De Haan. Mevrouw de Fotoschuur heeft er mini-fotosessies, de meisjes komen mee en wij entertainen hen een beetje. Veel entertainen is er niet aan, het zijn net twee dartele veulentjes die losgelaten worden.

Mama Fotoschuur komt er ook nog even bij.

Er zijn veel schelpen van de zeekat. Wat een vreemd beest.

Rond 4u zijn de juffies helemaal verkleumd (want warm, mooi weer was het toch niet) en moe, trekken we naar de camper en brengen we hen naar huis.

Maar eerst nog eens naar de Quick, waar papa Fotoschuur en Otje ons vervoegen.

We overnachten in Bellem, vanwaar Meneertje Mertens naar zijn werk fietst. Ik maak een heerlijk ritje in de Aalterse omgeving. Naar recente standaarden is het weer schitterend. Of zoiets. Blij dat het niet waait, blij dat het niet regent.

Bellem is een heel mooie gemeente, het kasteel en de aanpalende kasteelhoeve.

Het is heerlijk fietsen aan de spoorweg tussen de vele bloemen (margrieten, klaver, wikke, klaprozen, noem maar op).

Ik rij de idyllische Pietendries in, maar de molen is in geen velden of wegen te bekennen. En dan blijkt als snel waarom.

Die weidse landschappen zijn toch fantastisch.

Je vindt hier zelfs een Eiffeltoren!

In de namiddag rijden we naar huis. Dinsdag heb ik om 10u een afspraak bij een orthopedisch chirurg om de mysterieuze klachten over mijn voet eens te beoordelen. Ik trein naar Wondelgem, wil daar de bus nemen maar… die is omgeleid wegens werken. Goed dan, te voet naar de nieuwe eindhalte een goeie kilometer verder. Aan het station zie ik een mooie mural.

Ik moet me niet opjagen, ik heb tijd genoeg. Aan de halte staat al veel volk te drentelen, hier klopt iets niet. Wat blijkt? Er is in geen tijden nog een bus gepasseerd. Wellicht vertraagd door de protestactie van de studenten van Ugent tegen de universitaire samenwerkingen met Israëlische bedrijven.

Ik bel dan maar naar het ziekenhuis om te verwittigen dat ik later ga zijn. Uiteindelijk ben ik nog nét op tijd, 2 minuten voor 10 zit ik in de wachtzaal. Om er een uur en drie kwartier te moeten wachten. Zucht.

Op vijf minuten ben ik binnen en buiten bij de dokter. Mogelijk een stressfractuur, volgende week botscan en nieuwe afspraak. OK dan.

De dag nadien moet ik opnieuw in het ziekenhuis zijn, voor de geplande testen van mijn ogen. Batterij testen, veel tussentijds wachten, pupilverwijdende druppels, nog even gesprekje met de oogarts. 25 september nieuwe afspraak voor deel 2 van de testen en bespreking met mijn oogarts en een collega, om samen te bekijken wat het te volgen traject zal zijn. Wordt vervolgd, dus.

Voor het ziekenhuis vind ik nog een mooi plekje om een foto te maken. Ekkergem kerk en de ronding van het vroegere CIAC-gebouw.

Donderdagnamiddag rijden we via Bellem naar Deinze, waar de zon heerlijk over het water schijnt. Een room with a view foto mag niet ontbreken.

En vrijdagmorgen komt die zon uiteraard weer op.

’s Namiddags vertrekken we richting Nederland. Eerst nog deze grapjurk in Deinze.

Onderweg worden we opgehouden door de brug van Zelzate.

En Zeeland brug. We vinden dat niet erg, ondertussen valt er veel interessants en/of moois te zien.

De weidse landschappen omarmen ons.

Bestemming: camping Zonnewende in Ouddorp (Goeree-Overflakkee). Wat we daar doen, zie je volgende week dan wel weer.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

 1. Twee meisjes op het strand … moest direct aan het liedje van Raymond denken.
  Dat weer hé. Eén dag mooi en dan moeten we het weer bezuren met 3 dagen slecht.
  Succes met alle testen en onderzoeken.

 2. Toch een afwisselende week al zijn die ziekenhuisbezoeken geen léuke afwisseling. En het strand hád leuker geweest met een zomerse dag dat de hoed van de plank kon.

 3. Je fietstocht rond Bellem bracht je ook naar mijn vroeger dorp. Dat de Pietendriesmolen weg is, doet vreemd aan. Die Eiffeltoren weet ik ook staan. Ik was donderdag ook in Bellem (ga daar nog naar de kapper) en liet me vangen aan het feit dat je niet met de wagen over de brug kan, met als gevolg een grote omweg en te laat komen.
  Gevarieerde week toch wel. De ziekenhuizen en perikelen met het openbaar vervoer waren er net iets teveel aan waarschijnlijk.
  Benieuwd wat jullie in Ouddorp gaan doen. Ik logeerde er ooit een dag in een pension toen ik met de fiets op weg was naar Delft.

Zeg het eens?