Vanaf nu schrijf ik op zondag voor onbepaalde tijd een blogbericht over iets wat me bezighoudt.

Als je de WP app gebruikt, ken je ze wel, die daily prompts. Af en toe hou ik er eentje bij in mijn concepten omdat ik er wel eens op wil antwoorden.

What food would you say is your specialty?

Ha, eten. Er was een tijd dat koken een hobby was en ik vanalles uitprobeerde. Maar het beperkte aantal uren in een dag, en de last die ik had in mijn rug van lang te staan in de keuken, zorgden ervoor dat de kookhobby verdween.

Nu is mijn specialiteit fast food. Haha. Niet fast food in de zin van McDo en zo, maar mini pizzaatjes, wokgroenten met noedels en kip of een spiegeleitje, dat soort dingen. Als het maar vooruit gaat.

Maar mijn échte specialiteit is comfort food. Waarbij er twee favorieten zijn: paprikaschotel en bloemkoolschotel.

Vroeger deed ik gevulde paprika’s maar nu hou ik het gemakkelijker: ajuin efkes laten fruiten, look erbij, gehakt, tomatenconcentraat, en gehakt rul bakken. Twee gele of rode paprika’s al wat laten garen in de microgolfoven en bij het gehakt voegen, rijst koken en ook onder het gehakt en de paprika’s roeren, gemalen kaas erop en nog efkes in de oven laten gratineren. Zalig lekker.

Bloemkoolschotel: gekookte spaghetti onderaan in een ovenschotel (voor het gemak breek in de spaghetti in drie stukken), daarop gegaarde bloemkool (gelijk hoe: verse, uit de diepvries, ik doe de laatste tijd bloemkool uit de diepvries met kaassaus erbij), en daarop gehakt gebakken met ajuin, eventueel wat look, of curry naar behoeven. Een laagje gemalen kaas, en efkes laten gratineren in de oven. Al even zalig lekker.

Dat soort comfort food vind ik heerlijk. Vroeger hoorde chili con carne daar ook nog bij, maar ik kan de bonen niet meer verdragen dus ja.

En soep natuurlijk. We zijn de familie van de soepfeestjes, dus soep! Chinese tomatensoep (met veel look, gember, sojasaus en een appel of 2 erbij, hmmmm) is mijn favoriet de laatste tijd.

Wat is jouw kook-specialiteit?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

10 reacties

 1. Bloemkool met spaghetti daar heb ik nog nooit van gehoord. Ik ga hem hier ook eens in de groep gooien.
  Ik ben geen keukenprinses… En koken op zich vind ik ook niet heel erg leuk. Maar nasi, bami en diverse soorten salades maak ik hier graag klaar. Lekker snel en iedereen vind het lekker. Overigens doen de wraps (Waarbij iedereen zelf zijn eigen “beleg” mag pakken) het hier ook altijd goed.

 2. Helaas sinds ik meer dan 10 jaar alleen woon niets meer… mijn rug kon het klaarmaken van eten niet aan en koken voor één is niet gezellig. Ik flans af en toe wel iets in mekaar. Nochtans heb ik vroeger veel en voor velen gekookt. Ja zo gaat het leven. Een tomaat snijden 😉

 3. Speciaal, die bloemkool met spagetti. Maar dat zal best lekker zijn.
  Ik ben ook van de fastfood. Bij mij zijn dat vaak dooreen gehusselde maaltijdsalades met vanalles en nog wat. En dan heb ik ook nog een paar gerechten die ik zeer vaak maak: witloof met boursin bijvoorbeeld, of gewoon wat groenten bakken in de pan, een patatje erbij en een stukje vlees of vis. En ik kook liefst – want toch maar voor mezelf – ineens voor 2 dagen.

 4. Ik kook graag maar maak lang niet meer zoveel werk van het eten als vroeger. Wel altijd alles vers. Dikwijls pastagerechten en ovenschotels. Soep ook natuurlijk. Dat eet (drink) ik twee maal per dag. Voedzaam en gaat gemakkelijk binnen. En ik probeer wel graag iets nieuw. De map ‘koken’ op mijn pc puilt uit van de recepten.
  Ik probeer ook al eens een niet te pikante curry te maken met rijst, kip (of scampi) en groentjes maar mijn smaakpapillen zijn daar toch niet zo blij mee. Gember, koriander, pepertjes, enz. niet mijn dada.

 5. Hier nog een luie kok, maar bij voorkeur alles vers, geen afhaalmaaltijden of halffabricaten. Wokken, stomen en ovengerechten zijn mijn dada. Het voorbereiden (snijden) doet mijn echtgenoot. Wokken doet hij ook. Ik bedien de oven of stoomoven. En ik ben ook goed in kruiden. Eigen stoef stinkt, maar het is nu eenmaal zo 😄

 6. Koken is wat mij betreft een noodzakelijk kwaad. Ik kook wel iedere dag maar nogal ouderwets, gewoon aardappeltje , groente , stukje vlees, een enkele keer pasta maar wel altijd alles vers en zonder toevoegingen van pakjes of zakjes.

 7. Er zijn wel enkele gerechten die ik liever (en beter) klaarmaak dan andere. Ondermeer quiche met bimi en gerookte zalm, balletjes in tomatensaus (maar dan wel vers gerold en met champignons en witte voetselder), een curry met scampi’s en zoete aardappel, bombay chicken en zo meer. Ik vind vooral afwisseling (zowel vlees, vis als gevogelte) belangrijk en van veel groentjes word ik heel gelukkig.
  Al vind ik het veel gezelliger om te koken als ik samen kan eten, wat ook vaak niet het geval is. Alleen eten, het blijft toch wel een dingetje. Niet altijd even leuk.
  Tegenwoordig maak ik ook weer verse soep en dat smaakt me ook weer goed.

 8. Met een kwartje Indische roots kook ik het liefst Indisch (Indonesisch).
  Ik kook graag en geloof dat het me wel goed lukt. Pikante Kip en Rendang, Hete Makreel etc.
  De schoondochters moesten destijds wennen aan al die gekruide gerechten.
  Nu met de BBQ trend maken mijn zoons verrukkelijke dingen op hun speciale BBQ´s dat doe ik ze niet na maar het is wel heel leuk om te merken dat ze net als hun mama graag koken, liefst voor een gezelschap vrienden en familie
  Kan me voorstellen dat men graag bij jou aan tafel schuift, jouw gerechten mogen er ook zijn

 9. Ik ben ook voor jouw soort fastfood. Ik ben de kok die niet gauw een recept volgt maar heel erg veel uit de losse pols doet. Mijn lief is diegene van de timers zetten. Bij hem zijn de patatten gaar in x minuten, bij mij als ik er in prik en die goed voelen.
  Doe mij maar vooral veel groenten. Vlees/vis is bijzaak.

Zeg het eens?