Vorige week had ik Buddy Holly van Weezer, waarop Goofball doordraaide met Morning Elvis van Florence & the Machine.

Waarop ik mijn kans mooi zag om een oud en vergeten Belgisch liedje van onder het stof te halen. Het prachtige (I See) The Lies in Your Eyes van de (Gentse!) Machines, een groep die ooit Humo’s Rock Rally won en vooral populair was in de eerste helft van de jaren 80. Ik zag ze ooit nog eens live tijdens een serie gratis optredens op de Korenmarkt, op woensdagmiddag. Dit nummer is heel erg geïnspireerd door the Beatles, waarmee the Machines vaak vergeleken werden. Jammer genoeg is de zanger, Paul Despiegelaere, ondertussen al meer dan 10 jaar geleden overleden.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

  1. Geen verkeerd liedje! Ik had het niet eerder gehoord, noch van de machine vernomen. Het doet inderdaad aan de Beatles denken, ook, en misschien vooral, het strijkersarrangement.

Zeg het eens?