Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Kijk, nu vind ik het echt moeilijk om te kiezen. Ik denk dat de meerderheid zal kiezen voor het te druk hebben. Want we hebben het standaard te druk, kan het ook anders? En je vervelen is saai.

En toch. Ik denk dat ik kies voor me vervelen. Ik vind het niet leuk, me vervelen. De tijd gaat traag, veel te traag. Alles waar ik aan begin, vind ik vervelend. Ik loop rond te drentelen. Ik ga tussendoortjes eten uit verveling. Snacken, noemen ze dat nu, maar ik kan me er niet toe zetten die uitdrukking te gebruiken. Ik snoep. Of eet koekjes. Of chips. Alles wat niet mag.

(foto door Mevrouw de Fotoschuur)

Maar waar ik naartoe wilde: te druk vind ik eigenlijk nog erger. Te druk, daar krijg ik stress van. Te druk, na een tijd loop ik rond als een kieken zonder kop. Te druk, na een tijd crash en verdrink ik. Dan loop ik nog liever rond te drentelen en me te vervelen.

En jij, waar geef jij de voorkeur aan?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

30 reacties

 1. Dus, als ik echt moet kiezen tussen te druk zijn en me vervelen, dan denk ik dat ik zou kiezen voor het laatste. Ja, het kan saai zijn. Ja, het kan ongemakkelijk zijn. Maar in die verveling ligt een kans om opnieuw verbinding te maken met onszelf en met de wereld om ons heen. En eerlijk gezegd, dat klinkt als een keuze die de moeite waard is.

  1. Ik kan dat alleen maar beamen.
   Voor kinderen is zich vervelen trouwens een essentieel onderdeel van hun opvoeding. Net dan krijgen ze creatieve ideeën.

 2. Ik kies ook voor verveling. Drukte kan ik echt niet meer aan.
  En ja, ik verveel me wel eens. Al hoeft dat echt niet nodig te zijn want er is genoeg te doen in en rond het huis (om te beginnen) maar de zin ontbreekt meestal.

 3. Verveling ken ik echt niet. Dat heb ik nooit. Te druk hebben dat vind ik wel heel vervelend. Ik kan dingen minder goed aan door depressie en doordat ik ouder word. De verwerking van alles gaat hierdoor langzamer.

  Ik kan heel goed luieren maar dan verveel ik me allerminst.

  1. Ik herken hier wel wat in wat je schrijft.
   Ik verveel me niet vaak, maar er is één specifiek moment waarop ik me tot nog toe vaak verveelde: de laatste dagen voor we op reis vertrekken. Alles staat klaar, ik heb gerust nog wel bezigheden tot we vertrekken, maar toch verveel ik me. Ongedurig en verveeld, die laatste dagen. En zo duurt het wachten natuurlijk nog langer!

 4. Ik kies voor verveling. Daar kan je nog iets aan doen. Je pakt je op en gaat naar buiten. Het is beiden moeilijk hoor en van alle twee krijg ik stress. Verveling dan voel ik me extra eenzaam. Liefst een goed gevoel maar dat is niet de keuze 😂

 5. Ik geef de voorkeur aan de verveling. Vanuit de verveling kan je tot dingen komen… nadenken over wat je gaat doen… En dan komt het uiteindelijk toch goed. Te druk en teveel stress zijn echt niet goed voor mij.

 6. Ik kies eigenlijk instinctief voor verveling. Dan kan je alsnog dingen gaan doen om het leuker te maken of de tijd in te vullen. Het overdreven druk hebben, zou me stress bezorgen.

 7. Ik kies 100% voor ‘verveling’.. ik zit met een lichaam dat door jarenlange roofbouw vanwege ’te druk’ amper tot niet wil/kan functioneren zoals bij mijn leeftijd zou passen. Dat is onherstelbaar en ik heb ermee geleerd om te gaan maar ik had toch liever anders gezien achteraf bekeken.

  1. Gek genoeg dacht ik dat de meerderheid inderdaad voor te druk zou kiezen, maar dat is niet zo. Je bent de uitzondering op de regel, althans toch bij de mensen die hier lezen en reageren 🙂

 8. Overal waar TE voorstaat is niet goed.
  Voor mij dus ook de verveling, maar wat is dat eigenlijk, gewoon op je gemak wat lezen, wandelen, rond je kijken, iets eten en drinken, genieten van de wereld om je heen.
  Zo slecht is dat niet. Je mooie foto geeft een ultiem verveel moment weer 🙂

  1. Klopt
   Ik vind wel dat bij verveling hoort dat geen van de activiteiten je zou willen doen, de concentratie er niet is en je het allemaal snel beu bent, waardoor je je gaat vervelen.
   Die foto straalt inderdaad verveling uit 😀

 9. Maar ik weet ook helemaal niet wat verveling is, het kijkt me verschrikkelijk, het druk hebben ken ik, vandaar. Ik functioneer ook het best als ik veel te doen heb.

 10. Ik ben op mijn best als ik het druk heb. Laat mij maar rennen, vliegen, hollen, hobbyen en zorgen. En als ik tot rust wil komen kruip ik achter de naaimachine of lees ik een boek, maar dat is geen verveling.

 11. ik volg je helemaal

  van te druk krijg ik stress waar ik letterlijk fysieke klachten van krijg: misselijk, slecht slapen, hoofdpijn, angst.

  me vervelen is zeer vervelend dus, maar vaak is het uit de verveling dat je toch wel iets vindt om te doen, maar op je gemakje. En zo niet, dan loop je heel ambetant, maar daar word ik niet ziek van.

  het venijn in de vraag is wel het woordje “te”. Want er zijn wel goeie leuke niveau’s van druk. Of sommige activiteiten zijn zo leuk dat je het subjectief niet als te druk ervaart.

Zeg het eens?