Vorige week had ik Mr. Jones van Counting Crows, waarop Goofball doordraaide met Up Where We Belong van Jennifer Warnes en Joe Cocker.

Een oudje dat ik helemaal vergeten was, een fijne hernieuwde kennismaking!

Ik ga verder met een oude klassieker, The Letter. Van the Box Tops, het nummer waardoor Alex Chilton dik tegen zijn zin een tieneridool werd. Het duurde niet lang, want al snel volgde hij zijn eigen eigenwijze weg. The Letter, heerlijk popliedje dat ook gecoverd werd door Joe Cocker, dat is de voornaamste link. Dat Up Where We Belong perfect past bij openingszin “gimme a ticket for an aeroplane”, is een leuke bonus.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

7 reacties

  1. Daar hebben we zo’n nummer waarvan ik op de titel en uitvoerende denk “dat ken ik niet”en dan blijkt het een overbekend nummer te zijn dat ik nog steeds graag hoor. Heb er weer van genoten, dankjewel.

    1. Hahaha, klopt. Ik heb Alex Chilton (de zanger) nog wat gevolgd in de jaren 80, en toen gelezen dat die poppy muziek en vooral de idolatrie door de teenagers zijn ding niet waren, en dat hij er diep ongelukkig van werd. Later is hij zich gaan bezighouden met andere, obscure dingen. En had een grote invloed op de indie en alternatieve rockscène.

Zeg het eens?