Ik naaide al wat zomershirts in katoen, nu is het aan de jersey. Ik hou me aan patronen die ik heb, ik wil er geen bij kopen. Met stof ligt dat iets moeilijker, ik kan de verleiding niet weerstaan, dus dit zijn stofjes uit de solden. Meestal toch. De foto’s lijken nergens naar, ik moet daar mijn draai terug een beetje in vinden, en een goede achtergrond zoeken. Met al dat gerief dat op diverse plaatsen in huis klaar stond voor de camper, was dat moeilijk. Mijn paspop was naar boven verbannen, maar ik mis ze beneden in mijn naairuimte, dus eens alles opgeruimd, keert ze terug. Zeker weten.

Dus. Shirts. In lichte kleuren, omdat ik weet dat ik sterf van de warmte als ik in de camper in de zon zit, als we rijden.

Nummer één: racerback shirt. Ik draag dat graag. Perfect voor de sportbh’s die ik draag, die komen nergens piepen. Leuk stofje van stoffen.net, dacht ik. Wat slodderiger dan ik in eerste instantie vermoedde, maar ik ben toch tevreden met het resultaat. Patroon: Carmen Racerback Shirt, maat 16.

Nummer twee: kimono shirt van Maria Denmark, ook maat 16. De hals is beter dan hij er hier uitziet op de foto. Stofje uit de solden van Veritas, grijze tricot. Lekker zacht. Had ik al een tijdje liggen.

Nummer drie. Patroon Life Sew Savory Women’s Fitted Tee, wat breder gemaakt, want ik wil ook dat mijn shirts niet teveel aanspannen. Ik vermoed dat ze daar ook wel een patroon zal hebben, maar ik heb zo geen zin in uitprinten/knippen/plakken van een PDF-patroon. Mooi model. Stofje uit de solden van stoffen.net, kwaliteit niet al te denderend maar zeker goed genoeg.

Nummer 4. Zelfde patroon, zelfde maat, wat breder aan de zijkant. Stofje uit de solden van Verkempink in Oostende. Moet nog blijken of ik dit als gewoon shirt ga gebruiken, of om mee te slapen.

Er volgen er nog, ja. Veel? Mwa. Er moeten behoorlijk wat oude en versleten shirts in mijn kast vervangen worden, en zoals gezegd: kleur. Geen donkere kleuren. Die oude shirts zijn bijna allemaal zwart. En, als we lang onderweg zijn, duurt het soms wel even voor we de mogelijkheid of tijd hebben om kleren te wassen. Dus, een stapeltje shirts is welkom.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

17 reacties

 1. Ze zijn mooi ! en met een eigen merklabel. Hiermee is meteen je antwoord op je keuze-vraag van gisteren beantwoord…eigen baas

 2. Mooi gemaakt!
  PDF-patronen vind ik heel erg vervelend, maar je ziet ze wel steeds vaker en ze zijn natuurlijk wel goedkoper in aanschaf. Ik hoorde laatst dat in een duur patronenmagazine als de Knip tegenwoordig ook niet meer alle patronen op een patroonblad staan en je verschillende patronen moet downloaden.

  1. Ik vind het ook een ellende. Niet alleen qua knippen en plakken maar ook in gebruik. Maar ik begrijp wel dat ze steeds populairder worden, goedkoper, sneller, geen verzendkosten…
   Je kan ze ook laten afdrukken in een printshop, maar ook dat vind ik behoorlijk duur.

 3. Toen je bericht verscheen, zag ik in gedachten een camper voorbijflitsen met jou aan het raam in je nieuwe shirtje, en dacht meteen “ola, onze Satur9 gaat voor kleur!” Ben daar ontzettend blij voor, kleur brengt fleur in je leven. Je zomeroutfit ziet er verbluffend uit, bravo! x

  1. Hahaha, leuke commentaar! Dankjewel 🙂 Ik hou nog altijd evenveel van zwart, maar soms moet een mens praktisch zijn, en een bloemetjesprint is nooit mis 🙂

Zeg het eens?