Dus. Vrijdagnamiddag waren we aangekomen in Bléharies (Henegouwen, zowat op de Franse grens), op de kaai langs de Schelde.

We slapen er allebei als roosjes. ’s Morgens hijs ik me op tijd in mijn kleren om de zonsopgang te fotograferen, er zit een mooie dag aan te komen.

Het douanekantoor ziet er een beetje onderkomen uit. Ahum. (niet alleen dat trouwens, langs de kaai staat een half afgewerkt appartementencomplex te verkommeren, waarvan de aannemer wellicht failliet gegaan is).

Daar staan we.

Wat later in de voormiddag gaan we een eindje fietsen. Dit is een mooie regio, we wandelden eerder al eens in Antoing. De eerste stop is bij le Cimetière Militaire de Bruyelle, die ik in het doorrijden ook zag.

Ik had een beetje gevreesd voor de staat van de fietspaden/wegen, maar eigenlijk valt het best wel mee. De uitgestippelde route leidt ons langs le Grand Large, waar we dus eerder al wandelden.

We rijden verder langs het kanaal, waar aan elke sluis mooie sluiswachtershuizen staan.

Het is een schitterende dag, maar er staat wel veel wind, en er volgt een stuk door de bossen met wind op kop, vals plat, weg in slechte staat én zon in de ogen, en dat alles samen vind ik behoorlijk lastig.

We worden gelukkig beloond met moois.

Zondag is het slecht weer, we besluiten nog een ommetje te maken via Frankrijk, en zien een (verwaarloosde) camping municipal + camperplaats van CCP. We willen er eens terugkomen, want de omgeving is mooi en het is er rustig.

We keren terug terug naar België, passeren eens bij Milan en Sara om de camper te showen, en rijden naar Deinze. Daar volgt wederom een goede nacht. Het regent, het regent, het regent, dat wel.

In de namiddag rijden we naar DD Mobilhomes om een mankement aan het slot van de deur te herstellen, en de TV wordt gelijk ook geïnstalleerd.

Dinsdag fiets ik via een ommetje naar de psychologe. Wat kan ik van dit totale niets genieten. Al had die lucht wel wat minder grijs gemogen.

Woensdag ga ik naar de Fotoschuur, waar ik samen met Otto bergen bedwing.

Donderdag is weer een schitterende dag. Ge kunt niet geloven hoe ik van het ochtendlicht in ons huis kan genieten.

In de namiddag gaan we eens polshoogte nemen bij een camperplaats in Assenede. Oh kijk, daar rijdt een trammetje op de Expressweg!

Ook in Deinze valt bij het avondlicht te genieten van de lichtinval.

En van de zonsondergang.

Vrijdag had ik de helderheid van geest en de moed om tussen twee buitenfronten door een wandeling te maken in de Brielmeersen.

En toen zag ik een ooievaar. En nog een ooievaar. Oh nee wacht, dat zijn twee ooievaars!

En kijk, daarboven ook nog ooievaars!

Uiteindelijk, als ik goed telde, kwam ik uit op 10 ooievaars: 5 koppeltjes. Bedrijvig nesten aan het bouwen. Zalig. Ik maakte foto’s met mijn camera, die ga ik volgende week eens delen.

In de namiddag reden we door naar camperplaats De Plantage in Kruiningen, maar daarover volgende week meer.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

26 reacties

  1. Zeg dat wel. Ook daarmee dat we nu wat in overdrive gaan. Maar sowieso was het het plan om veel weekends op stap te gaan.

 1. Mooi om over jullie weekendroadtrips te lezen. Ik speurde naar herkenbare plaatsen met onze fietsvakantie. Wij hebben toen erg afgezien op de RAVEL tussen Tournai en Mons. Ben benieuwd welke sluiswachtershuizen je fotografeerde. Bij welke sluizen dus.

  1. Ik heb er even op gezocht, maar weet niet zo direct hoe ik de specifieke sluizen terugvind. Ik spendeer er later deze week wat meer tijd aan, is wel leuk om op te zoeken. Of ik vraag het aan mijn schoonbroer, die weet dat wellicht zo uit het hoofd. (die weet onwaarschijnlijk veel, heeft een fotografisch geheugen)

    1. Ik weet heel goed waar het is, maar ik vind het heel moeilijk om de naam van het kanaal terug te vinden. Ik dacht dat het le Canal Nimy-Blaton-Péronnes is, maar bij nader inzien is het l’Ancien Canal. Denk ik. Als je kijkt op mijn fietskaartje op Strava, zie je een grote plas water waar we langsgefietst zijn. Naar boven gaat een kanaal zonder naam, en daar zijn de sluizen. Onderaan zie je het Canal Nimy-Blaton-Péronnes, waar we in het terugkeren langsfietsten. (je moet even inzoomen op het kaartje om de namen te zien).
     https://www.strava.com/activities/10922071302

 2. En de weergoden waren toch met jullie, dat beetje regen in de nacht tellen we gewoon niet mee.
  Het nieuwe “home”moet natuurlijk goed uitgeprobeerd worden om kinderziektes te ontdekken.

  1. Voila, je zegt het 🙂
   En weer of geen weer, we amuseren ons wel. (hoewel het van mij nu echt wel wat minder mag gaan regenen)

 3. Wat een gevarieerde week. Prachtig daar in Henegouwen! En de foto van de douane vind ik schitterend verval.
  Wat heerlijk dat jullie zo kunnen genieten van jullie huis op wielen, maar ook van thuis met de zon in de living. En dan nog fietsen door het zalige niets. Mooi, mooi.

  1. Ja, ik vind dat verval ook zo mooi. Heb een voorliefde voor de streek daar.
   Als het zonnetje schijnt, genieten we overal 🙂

 4. Echte roadtrippers zo te lezen, en gelijk hebben jullie. Met zo´n comfortabel rijden huis is het overal goed vertoeven. De bomen in bloei zo prachtig gefotografeerd.
  Het lente licht maakt het ieder jaar weer bijzonder

 5. Gaaf de ooievaars van zo dichtbij!
  Een paar maanden geleden waren er wat ooievaars op doortrek en zaten ze met een stuk of 50 in een veld dat ik elke dag passeer. Wat een moment was dat om dat te mogen meemaken 😀

  1. Schitterend hè, dan ga je toch met een kamerbrede glimlach verder!
   Wacht maar: voor vrijdag staat een blogbericht klaar met véél foto’s van die ooievaars 🙂

 6. Die eerste Scheldefoto vind ik het mooist.

  Zo grappig dat je in de Brielmeersen gaat wandelen. Ik weet ook niet sinds wanneer die ooievaars er zitten. In mijn kindertijd niet maar nu zit het park vol

  1. Dankjewel 🙂 Ik vind de kleuren tijdens het blauwe uur ook erg mooi.

   De Brielmeersen zijn leuk geworden hoor, veel veranderd de laatste jaren. Zegt mijn dochter toch, die er als kind kwam en nu ook soms met haar kinderen naar daar gaat. Ik kwam vroeger nooit verder dan de Brielpoort 🙂 Lijkt me toch een leuk idee om met je jongens eens naar de ooievaars te gaan kijken, als je nog eens in Deinze bent.

Zeg het eens?