Guess what, vrijdagnamiddag voel ik me niet al te denderend, en ’s nachts word ik ziek. Buikkrampen en diarree. Zo van die krampen waarbij de tranen je spontaan in de ogen schieten. Getverderrie. Ik ben boos, ik ben KWAAD, moet ik nu wéér ziek zijn? Ik slaap nog een uurtje, ik voel me marginally better, en we vertrekken vanop de camperplaats waar we staan, de Lopende Eend in Boxtel (NL).

We rijden naar een camperplaats bij een particulier in Beringen, langs het Albertkanaal. Het achteruit oprijden van de camperplaats is lichtjes smallekes.

Maar het uitzicht mag er wezen. Via het smalle brugje (iep) kom je op het fietspad naast het kanaal.

Ik voel me verschrikkelijk en breng de namiddag al slapend en soezend door. Meneertje Mertens kijkt naar de Strade Bianche, ik krijg er flarden audio van mee. De fles champagne om de camper mee te dopen, en om te vieren, zal voor volgend weekend zijn.

Meneertje Mertens is ook binnenschipspotter, en ziet er eentje met een leuke naam.

’s Avonds voel ik me, na veel slapen, al wat meer mens. Zondag gaat het echt al een pak beter. Ik ga eens naar buiten om foto’s te maken van de omgeving.

Het is (weer eens) grijs, maar aan de einder gloort toch een streepje hoop.

We komen hier in betere omstandigheden graag nog eens terug om de omgeving met de fiets of te voet te verkennen.

We zijn onrustig, en vertrekken vanuit Beringen. We rijden naar Overmere, en stoppen onderweg eens in Haacht, op een plekje dat ik zag op Park4Night. Mooi! Interessant! Ik wilde hier al lang eens wandelen! De antitankgracht van Haacht! Dag Joke! Maar vandaag blijft het bij even rondlopen en weer weg, het plekje bewaren we in ons geheugen. We komen eens terug als ik me beter voel, en als de modder wat minder alomtegenwoordig is.

Volgende stop: het Donkmeer in Overmere (Berlare), camperplaats Lake Park. Vrij recente, mooie camperplaats, beetje stom dat er geen uitgang voorzien is langs de kant van de poort, en de beheerders zijn nogal “aanwezig”. Maar we staan er goed. We doen er nog een kort verkennend wandelingetje, maar voor de rest is het vooral voor mij recupereren. Het weer is zo grijs, dat ik het bij zwart/wit foto’s hou. Maar het ziet er goed uit voor morgenochtend, er is kans op een mooie zonsopgang, en ik weet waar ik daarvoor heen wil.

En ja, maandagochtend is het van dattem. Mooi, mooi, mooi!

Ik geniet enorm van deze ochtend, die maakt echt alle ellende van de afgelopen dagen goed. Mijn laarzen zijn een onontbeerlijk accessoire.

Rond de middag vertrekken we weer, het eerste wat we doen is de camperplaats van Kalken eens bekijken, die is vlakbij. Het is een parking, maar wel een ideale uitvalsbasis om te wandelen en te fietsen in de Kalkense Meersen. Gaan we onthouden dus.

Het is een schitterende dag, eindelijk! Onrust, dus, ook hier vertrekken we weer. We nemen een kijkje op een plekje in Deinze aan de Leie, waar Park4Night vier staanplaatsen belooft. Haha. De laatste anderhalve kilometer is avontuurlijk, en op de plek kan er misschien één campervan staan, en dan nog. Gelukkig kunnen we er wel vlot keren om weer weg te rijden.

We rijden door naar Gavere, naar een camperplaats die we wel al eens vanuit de verte zagen. We staan er alleen nu, en genieten van het zonnetje.

Ik maak erk een korte wandeling, terwijl Meneertje Mertens aan de camper prutst.

Tegen de avond aan rijden we naar een plek bij de Brielmeersen in Deinze, niet ver van het werk van Meneertje Mertens, zodat die op dinsdag vlot kan gaan werken. In de namiddag rijden we naar huis, en ruimen we op.

Het is druk, want we hebben ook nog een laat nieuwjaarsfeestje met mijn ma en Herman en mijn zus en schoonbroer. En donderdagnamiddag vertrekken we alweer. Niet zonder eerst eens een foto te maken vanuit ons slaapkamerraam, een beeld waar ik me al lang op verheugde. Onze eigen LMC Cruiser in het ochtendlicht.

We rijden eerst eens langs de Fotoschuur, want ah ja, we moeten dat beestje toch eens showen hè. Pipa kijkt er enorm naar uit om eens met ons mee te rijden. Lili kijkt de kat nog een beetje uit de boom.

Daarna rijden we naar het plekje aan de Brielmeersen in Deinze, zodat Meneertje Mertens vrijdag kan gaan werken. Ik blijf voorlopig in de camper, hoewel het een fijne plek zal zijn om te wandelen of te fietsen.

Na het werk vertrekken we naar een camperplaats op de Kluisberg. Eerst naar Vanomobil om grijs water te lozen, en daarna naar de Kluisberg. We passeren heel toevalligerwijs aan een bekend plaats in Heestert.

De Kluisberg en omgeving zijn prachtig, zeker in dit stralende zonnetje. De camperplaats is er jammer genoeg maar niks: vooral veel modder waar we ons met een gewone camper niet in wagen. Ik had als alternatief nog een plek in Avelgem, maar daar waren de parkeerplaatsen voor campers al verdwenen. Het is wel duidelijk dat de info op Park4Night vaak niet klopt.

We zoeken verder. We rijden naar de sluis van Bossuit, daar zijn wel nog twee plaatsen maar we vinden het er maar weinig inspirerend en rijden verder.

Nu een stevig eindje verder, naar Bléharies (Brunehaut), niet ver van Doornik en Antoing. Daar zou een rustige plek zijn aan de Schelde. En, hoezee, dat klopt, we vinden een plek die ons aanstaat aan het water. We kunnen weer binnenschepen kijken.

We zijn allebei moe, en richten niet veel meer uit. Maar nu hebben we de fietsen mee, en gaan we morgen wel een eindje fietsen hier in de omgeving.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

19 reacties

 1. Mooie hobby hoor binnenschepen spotten. Leuk namen te lezen van plaatsen waar wij fietsten afgelopen zomer.

  Fijn om met jullie mee te rijden. En ik hoop dat de je dit weekend fit genoeg bent voor een wandeling. Dan krijgen wij later weer de foto.

  1. Ik heb nog wel wat in petto van plaatsen waar je het herkent, denk ik, we hadden een weekend aan de Schelde 🙂
   Binnenschepen spotten is leuk. Ik krijg van mijn zus regelmatig eens een foto met een toepasselijke naam 🙂

 2. Al veel actieve momenten met de nieuwe aankoop! Fijn om veel mogelijkheden te ontdekken, jammer dat het lijf niet altijd mee wil. Maar zelfs dan is er het comfort van de camper gelukkig?

  1. Ja, zeker. Comfortabel genoeg (zalig bed) en ook de tijd om uit te zieken. Het had wel niet erger moeten zijn dan het was, maar dan nog, naar huis rijden zou ook niet simpel geweest zijn.

 3. Het lijkt me heerlijk om zo rond te kunnen trekken naar waar je maar wil en wanneer je maar wil.
  In september zijn wij van plan om naar Frankrijk te gaan met de camper (we mogen die lenen van mijn dochter en schoonzoon). Ik kijk er echt naar uit!

  1. Is zo. En maakt ook niet uit dat je moet zoeken naar een plekje waar je het goed vindt. Er is tijd.
   Ik ben benieuwd hoe jullie het gaan stellen! Raad en daad zullen jullie al krijgen van dochter en schoonzoon, maar je weet, bij vragen, laat maar komen 🙂

  1. Dat viel redelijk mee, gelukkig. Nic zei op een bepaald moment dat we beter naar huis zouden rijden, maar toen was ik niet in staat om die afstand te rijden. Maar kijk, het is beter 🙂

 4. Zeg ik had een kop koffie kunnen brengen of eentje drinken. Je was op 800 m van mijn deur? 🤩
  Wat een heerlijke belevenissen gaan jullie nu meemaken. Daar heb ik lang van gedroomd maar alleen zag ik het niet zitten…
  Ik geniet van al jullie mooie plaatsen en ontdekkingen.

  1. Ah, is dat maar zo ver van je deur 🙂 Goed, want we komen zeker nog eens terug. Nu was het eens een passage om te kijken of de plek iets is om te gaan staan.
   Fijn dat je kan meegenieten met ons 🙂

Zeg het eens?