De titel zou eerder moeten zijn: terug naar Italië (en Slovenië en Duitsland en Frankrijk), maar dat is wat te lang, vind ik.

Na een heerlijk zonnige week in Kroatië, nopen de weersvoorspellingen ons ertoe om een volgende bestemming te zoeken. Er zijn heel weinig opties met goed weer, en eigenlijk lijkt het in de Lage Landen nog het beste te zijn. Dus besluiten we op ons gemak huiswaarts te keren, en nog een paar dagen in gekende omgeving door te brengen. Naar huis is een rit van ongeveer 1400 kilometer, dat doen we niet zomaar even in één ruk. Er volgen nog veel stops en twee overnachtingen in het buitenland.

Een eerste stop is in Slovenië, waar ik een paar foto’s kan maken van de besneeuwde bergen. Wat we zien van Slovenië, vinden we heel mooi, hier willen we ooit nog wel eens terugkomen (geldt ook voor Kroatië, trouwens).

In Duitsland willen we de nacht doorbrengen, maar dat is geen sinecure. We zoeken er zowat twee uur naar een plek om te slapen. Die vinden we in Frasdorf, op het erf van een oude dame. Ik maak er nog een wandelingetje om de zonsondergang te fotograferen.

Het is weer zo’n gevalletje van, ik loop nog tot aan die bocht, en dan loop ik nog verder voor een foto van die boom, en dan blijkt onder die boom een kruisbeeld te staan dat ik ook nog wil fotograferen…

Hierna kan ik tevreden en wel terugkeren naar de camperplaats.

Na de lange zoektocht voor slaapplaats in Duitsland (het is een lang weekend en alle Duitsers lijken Ferien te vieren), gooien we onze route om, en reserveren de dag nadien een slaapplaats in Frankrijk.

Frankrijk is voor ons beiden toch nog steeds het favoriete vakantieland, we rijden met een zucht van “nu zijn we thuis” de grens over. We rijden naar Seltz, waar we een Camping Car Park plekje boekten. De camperplaats ligt aan een plas water, we worden zowat opgevreten door de muggen. En aan het water is ook industriële activiteit.

Maar niet alles is er negatief, we zien ook mooie dingen. Zoals deze familie zwanen.

En we zien nog een mooie zonsondergang.

Van de dagen in Bassevelde maakte ik geen Nikon-foto’s meer, dus eindigt hier ons half jaar terugkijken op onze Italië-reis. Een reis met ups en downs, gewoon real life, uiteindelijk. We zagen veel moois, dat is wat vooral blijft hangen. Op naar de volgende plannen!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

13 reacties

  1. Ja, klopt helemaal. Op voorhand genieten, tijdens de reis genieten, achteraf genieten. We zijn er goed in 🙂
   Dankjewel!

  1. Dankjewel!
   Ja, op het einde is het een beetje op, de rust en de goesting om foto’s te maken.
   Ook in het begin van een reis heb ik dat, het duurt een paar dagen voor ik echt op gang kom.

Zeg het eens?