Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

No brainer for me: op de top van een berg. Graag. Heerlijk. Een spaarzaam bewoonde berg, waar het stil is en rustig. Met een fantastisch uitzicht.

Ik zou wel graag eens op de top van een grote building in New York staan, dat zeker. Die uitzichten zo ergens hoog fascineren me altijd. Ik zou ook graag eens op de panoramische verdieping van de KBC Building in Gent staan, het hoeft niet persé New York te zijn. Of op een hoog gebouw in Sydney. En ik kan er zo nog veel bedenken.

Op het Sint-Baafs Belfort in Gent is het ook fantastisch. Als kind heb ik dat eens gedaan, ergens moet ik daar nog foto’s van hebben. En de boekentoren! Ook daar heb ik foto’s van, maar het is al lang geleden, en mijn cameraatje toen…

Ik heb hoogtevrees, maar ben toch al eens op het reuzenrad geweest op de Winterfeesten in Gent.

En op dat prachtige rad in Honfleur.

Ach ja. Maar toch zou ik liefst op een berg gaan wonen. Hier ergens, bijvoorbeeld, in de Pyreneeën, Porté-Puymorens.

En jij? Hoog op een gebouw of hoog in de bergen wonen?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

24 reacties

 1. Omdat ik hoogtevrees heb, ben ik al niet erge fan van hoog wonen. Maar zonder dit zou ik niet aarzelen, hoog in een appartement in New York en dan de wereld rondom je in de diepte zien bewegen. Op de berg lijkt me te eenzaam, ik heb (rustige) menselijke beweging nodig. De natuur is mooi, maar menselijke contacten heb ik broodnodig. Een vakantie op een berg zie ik wel perfect zitten.

  1. Ik heb hoogtevrees, en woonde als kind/puber 3 jaar op de 9e verdieping van een flatgebouw in Gent. Ik had daar geen last van die hoogtevrees (die er toen ook al was). Het is op één of andere manier anders.

 2. Ik zou niet hoog willen wonen. Ik heb op de eerste verdieping van een flat gewoond en vond het niet fijn. Het contact met de straat en het leven daar was weg. Bergtoppen zijn niet zo geschikt om te wonen. De weersomstandigheden kunnen heftig zijn. De eenzaamheid trekt me ook niet voor een lang verblijf. Verder ook het gedoe met bevoorrading en stroom trekt me niet aan. Maar ik vind een vakantie in de bergen geweldig voor een paar weken.

  1. Ik bekijk deze vragen soms wel eens los van het praktische, zodat ik weinig rekening hou met bevoorrading en zo. De eenzaamheid: er mogen wel mensen tot mij komen op die berg hoor, haha 🙂

   Als kind/puber woonde ik 3 jaar op de 9e verdieping van een appartementsgebouw in Gent. Ik vond het heerlijk. Misschien is de 1ste verdieping gewoon niet hoog genoeg om dat appartementsgevoel te krijgen. Prachtig zicht op de torens van Gent hadden we er, en ik voelde me toen ook veilig daar, goed omringd. Ik weet niet of ik het nu nog zou kunnen. Het lawaai van het verkeer stoorde me toen ook al wel. (met mijn migraine-hoofd, dat ik toen ook al had)

 3. Voor mij is het omgekeerd. Op het eerste gezicht ga ik voor de berg maar 2 seconden nadenken doet me toch echt van idee veranderen. Geef mij maar de rust van boven in die toren te zitten gecombineerd met de levendigheid op straat. En de berg is voor op vakantie!

  1. Op de Teide is het misschien ook wel druk. En de Mont Ventoux lijkt me wat onherbergzaam. Maar er moeten genoeg bergen zijn waar het aangenaam is om wonen 🙂

 4. Ik weet het niet goed. New York lijkt me heel druk, te druk om te wonen. Al moet het uitzicht van bovenaf geweldig zijn. Zo bovenop een berg in alle rust klinkt zalig als ik overprikkeld ben, maar ik denk dat het te eenzaam zou zijn. Dus geen van beiden, haha.

  1. Ik zou dat uitzicht ook wel prachtig vinden, denk ik. Een project om daar elke dag een foto te maken van de zonsopgang, moet schitterend zijn.

  1. Als kind (tiener, 12 tot 14 jaar) heb ik in een appartement in Gent gewoond, op de 9e verdieping. Ik vond dat fantastisch toen. Zalig uitzicht op Gent, en ik voelde me nooit echt alleen. Had ik toen blijkbaar behoefte aan. Nu trekt die berg me meer aan.

 5. Ik ga voor die berg. Het uitzicht over de stad klinkt aanlokkelijk, maar ik denk dat het me toch zal gaan vervelen. Zoiets van dat het elke dag hetzelfde is. Op die berg is vast veel meer te zien: het wisselen van de seizoenen, dieren, vliegende vogels. En ik zou in de stad de tuin enorm missen.

 6. Natuurlijk weer liever allebei niet , maar ik zou het meest op tilt slaan van zo’n hoge flat, dan zal het dus toch de berg moeten worden. In zo’n hoog flatgebouw ben je waarschijnlijk net zo eenzaam als op een bergtop.

 7. Ik was benieuwd naar je nieuwe donderdag vraag: deze keer een makkie. Op een berg alstublieft met een schitterend uitzicht. Met bibberbenen heb ik 1x in het reuzenrad in Rotterdam gezeten. Dat stond opgesteld op de Blaak ter ere van de herdenking van de wederopbouw na het bombardement.
  Echt een overwinning met mijn hoogtevrees. Ik krijg het al Spaans benauwd bovenaan een roltrap.
  Chris, de verveligaard 🙁 ging toen ook nog wiebelen in de cabine.
  Geef mij maar een berg liefst met veel groen en mooie bomen

  1. Ik ben twee keer op een reuzenrad geweest, met Nic, en ik had hem héél goed in de oren geknoopt dat hij niet onnozel moest gaan doen. En hij is braaf, hij luistert 🙂 Was ik erg blij mee, want ik denk dat ik het anders in mijn broek gedaan had 🙂
   Maar ik ben het wel eens met je berg. Kan me niet bommen hoe afgelegen of onhandig voor boodschappen: eenzame berg.

Zeg het eens?