Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Hmz. Enerzijds denk ik: ik wil wel eens een discussie met een politicus waarvoor ik het niet heb. Maar een partij die ik verafschuw, dat is dan in de eerste plaats het Vlaams Belang. En eerlijk gezegd: ik heb geen goesting om de discussie aan te gaan met een Vlaams Belanger. Ik heb het gevoel dat zo’n discussie weinig zou uitmaken, en dat ik alleen maar nijdig zou worden. Ik weet hoe het voelt, de discussie aangaan met mensen die geen oog of oor hebben voor het standpunt van een ander, en ik heb daar geen zin in.

Dan lijkt 5 uur luisteren naar een groep waar ik een hekel aan heb, me beter te verteren. Het moet wel met zitplaatsen zijn, 5 uur staan heb ik voor geen enkele groep over. En op zo’n zitplaatsje kan ik me dan wel behelpen met oordoppen en een boek. Neh. Simpel.

En jij? Politicus of concert?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

18 reacties

  1. OH neen, ik haat het allebei vreselijk. Ik ‘meng’ dus, in groep een vijfgangenmenu eten bij een politicus. De groep discussieert met hem of haar, ik ga op de verste hoek van de tafel zitten, ben dankbaar dat ik niet alles versta daar en geniet het hopelijk lekkere eten.

    1. Wie weet hoe interessant is het gesprek? Er staat niet bij dat het persé over politiek moet gaan. BDW kan, met zijn achtergrond als historicus, bijvoorbeeld heel boeiend vertellen.

  2. Dan ga ik nog liever naar dat concert. Een 5 gangen diner vind ik sowieso teveel van het goede. Tel daarbij zo’n vervelende politieker van een partij die ik niet kan uitstaan. Nee, daar mag ik niet aan denken. Dan nog liever een concert van een of andere schlager zanger 😆

  3. Geef mij ook maar dat concert, weliswaar met zitplaats. Als ik zou moeten blijven discussiëren met zo iemand, zou ik uiteindelijk alleen maar volledig over de rooie gaan.

  4. Dan maar een concert, wie weet ga ik die muziek dan nog een beetje dineren. Met lange tanden aan tafel zitten met een of andere schijnheilige, nee dat is zonde van mijn tijd

  5. Ik heb het al niet zo op 5 gangendiners en niets met politiek dus dan toch maar dat concert met goede oordoppen in, mensen kijken kan best leuk zijn. Maar inderdaad, ik wil ook wel kunnen zitten.

  6. Een discussie met een politicus van een partij wiens standpunten ik verafschuw zou me teveel raken, teveel mijn waarden en al wat ik ben. Ik zou er compleet overstuur van raken.

    Van een vreselijke muziekgroep…tja, da’s ambetant en irritant, maar dat gaat je waarden niet aanvechten dus ik ga wel naar muziek luisteren. En ik sluit niet eens uit, dat het mogelijk minder vreselijk zou zijn dan gedacht, zeker als het live is.

Zeg het eens?