Zaterdag vertrok ik in alle vroegte (ahum, dat vind ik zelf niet echt, in januari) om foto’s te maken voor mijn nieuw fotoprojectje. Alles lag mooi aangevroren, de lucht was mooi, het was hoog tijd.

Ik heb genoten, het was prachtig, en ik heb gedacht dat ik echt wel meer buiten moet komen. Maar de mooie ochtenden waren echt wel dun gezaaid in januari (en december) (en november).

Eens omdraaien is altijd de moeite waard. (ook al staan er lelijke hangars)

In de namiddag deden we eens een verkenningsrondje en kwamen paard en kar tegen.

Zondagochtend maakte ik een fotootje vanop de oprit.

En: ik ben (we zijn) buiten gaan fietsen, ha! Een eindje samen met Meneertje Mertens, en dan alleen verder voor een rondje Lembeke. Blij om weer op bekende wegen te zijn, en een reiger te zien vliegen (niet op de foto).

En kijk, als ik een kapelletje tegenkom, is mijn rit goed. (hoewel de laatste kilometers echt wel lastig waren)

Maandagochtend meldde Sara me dat het mooi was buiten, dus verzamelde ik mijn spullen, en trok een sprintje naar buiten. En of het mooi was.

De gebouwen van B&T Textilia zijn mooi, maar staan redelijk ongunstig om er mooie foto’s van te maken. En er staan in de week altijd veel auto’s voor. Maar deze foto vind ik wel wat hebben.

’s Middags probeerde ik een nieuw recept uit, en of het lekker was! (aardappeltjes gebakken in de airfryer, gehakt en ajuin en look, een potteke tomatenconcentraat, champignons, véél champignons, mmmmh!)

Woensdag trok ik naar Gent. Ik liet de deprimerende bushalte aan de Dampoort voor wat ze was, en trok naar de halte op de Land Van Waeslaan. Ging vlot, het wachten was wat aangenamer, en ondertussen had ik nog veel entertainment.

Zo zag ik deze fantastische mural The Slow Life van Gijs Van Hee eindelijk eens met eigen ogen. Het is zo’n mooie, en relevante ook. Geïnspireerd door de recente ongelukken (een keer 2 en een keer 1 kinderen werden aangereden op het zebrapad), en trager rijden en trager leven promotend.

“ Slow Life
“Slow down. Life is crossing the road.” — Debasish Mridha
By creating this mural in Ghent my aim was to shed light on the dangerous traffic conditions at this specific location.. A lot of kids run around this neighborhood sharing the streets with cars and buses. While painting, I could witness more than one close call because drivers were not patient.
Not long ago three kids were hit by cars in different events on the same day. This works pays homage to Yagmur, Ferre and Esila who are still suffering the consequences of this today. Let’s make the streets safer for all the kids. 

Gijs Vanhee

(hier gevonden maar je vindt er veel informatie over online)

Om borden als deze moet ik altijd eens gniffelen.

Zicht op de torens van Gent met op de voorgrond de chaos van de Dampoort.

Ik trok naar de Fotoschuur, waar een klein Meneertje de show stal. Zijn haar is geknipt en hij ziet er ineens zoveel ouder uit!

Hem in zijn kleren wringen is een klus. Hij is zo’n glad aaltje dat overal naartoe glibbert.

Op zijn trui na is het gelukt.

Donderdag maakte ik geen foto’s, en vrijdag werd ik geveld door buikgriep. Toen had ik al helemáál geen zin in foto’s. (als ik dit schrijf is het deel “buik” al veel beter, maar het deel “griep” (of grieperig) is nog aawezig.

Ergens deze week kwam ik een verzameling foto’s tegen van Janna en Milan en mij in lang vervlogen tijden, die collage deel ik hier graag ook eens.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

  1. Zo leuk je oude foto’s. De nieuwe ook maar die vertellen nog minder verhaal dan de oude.

    Sterkte en beterschap met de griep.

    Bij de mural en het bord komen bij mij geen foto’s in beeld trouwens.

  2. Een ‘oude’ fotocollage. Hoe leuk en veelzeggend. Schattige foto’s van die kleine man. De Dampoort is nog even lelijk of lelijker als 40 jaar geleden 😉. Schitterende foto’s van de vroege ochtenden 🥰🥰🥰. Helaas breng ik dat niet op. Je bent een taaie 😍

  3. Beterschap met je griep. Een schrale troost misschien je bent niet alleen. Hier in huis houden Chris en ik regelmatig een zeehondenblafconcert…:-( leuke fotocollage overigens

  4. haha eerst zeg je iets van vroeg opstaan en dan lees ik “omdraaien is ook altijd de moeite” en ik denk over hoe heerlijk het is om je ’s ochtends in je beddeke om te draaien. En ik snapte niet wat hangars daarmee te maken hebben . Haha

Zeg het eens?