“Mijn boom”, ondertussen ook een beetje “jullie boom”. Een alleenstaande boom, in de Bosstraat op de grens tussen Waarschoot en Sleidinge. Elke maand een foto van die boom. Het bladerdek viel een beetje tegen, de boom ziet er niet echt héél gelukkig uit. De omgeving veranderde meer dan de boom, zoals hier soms in de commentaren gezegd werd. En dat klopt ook wel.

Een eenvoudig fotoproject, dat door de loop van het jaar een vreemde aantrekkingskracht kreeg. “Onze boom” kreeg een plaatsje in ons hart.

Hieronder nog eens een carrousel met alle foto’s.

Ergens in de loop van deze maand: een nieuw, eenvoudig fotoproject voor 2024.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

 1. De carousel geeft een mooie timelapse zo omdat je ogen op hetzelfde punt blijven kijken.

  Leuk om je project te volgen. Hoe zorg je er nu voor dat je exact hetzelfde beeld schiet?

  1. Dat was moeilijk. Ik had een aantal referentiepunten: ik stond op het fietspand, en zette het statief netjes tegen de rand. En dan had ik het grachtje om me mee te oriënteren. En verder altijd dezelfde lens en dezelfde focale afstand. Maar ze zijn niet allemaal identiek. Dat lukte me niet. Op voorhand had ik gedacht een merkteken op de grond te spuiten, maar we hadden geen spuitbus verf 🙂

  1. Ergens in de loop van de maand komt het eraan. Ik had drie opties, de twee andere staan al garant voor nog jaren fotoprojectplezier, haha.

 2. Ik vond het een mooi project. Je gaat je toch ook als toeschouwer aan zo’n boom hechten. En zo achter elkaar in een serie is wel bijzonder! Ik ben benieuwd naar je nieuwe plan!

  1. Als je het op voorhand uitlegt, lijkt dit project saai en oninteressant.
   Maar het geheel groeit uit tot iets heel moois. En het eindresultaat mag er zijn.
   Ergens in de loop van de maand start ik met het nieuwe plan! Ik heb er al zin in 🙂

Zeg het eens?