In 2023 luisterde ik niet echt veel naar muziek. Mijn hoofd zit te snel vol met geluid, en dan gaat alles me snel irriteren. En dat vind ik eigenlijk echt wel jammer. Maar muziek is natuurlijk niet alleen Spotify, ik luisterde ook via Youtube en in de auto, om maar twee dingen te bedenken. Maar, het overzicht van Spotify is altijd leuk.

Qua genres zou je nog wel kunnen denken dat ik veel muziek luisterde.

(en voor alle duidelijkheid: ik moest zelf gaan opzoeken wat Permanent Wave is, ik had er nog nooit van gehoord).

Ooit zou ik graag eens naar Australië gaan, als ik naar muziek luister, dan ben ik daar vaak al.

Ik hou wel van de humor van dit overzicht.

Mijn top 5 is net iets diverser dan die van vorig jaar.

Tja, mijn favoriete groep, niet moeilijk te raden hè…

Nee? Toch niet? Allez dan!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

16 reacties

  1. Ik vind het wel een fijne muziekspeler. Bij de gratis versie moet je er wel de reclame bijnemen.
   Op het werk heb ik jarenlang Spotify gehad zonder reclame, geen idee hoe dat kwam. Ik betaalde er nochtans niet voor (en ik kan het weten, want ik deed de boekhouding, haha), maar toch… ononderbroken muziek. Heerlijk was dat 🙂

  1. Ik was vroeger ook zo, maar de laatste jaren heb ik het moeilijk met constant “geluid” (of het nu babbelen of autoverkeer of muziek is, maakt niet uit). Mijn hoofd loopt vol en na een tijd word ik er knettergek van.

   1. Jee dat is inderdaad heel storend
    Ik had het vorig jaar na mijn hersenkneuzing toen kon ik totaal niet tegen hard pratende of schreeuwende mensen en blaffende honden enz. We toen ook (met koptelefoon!) naar muziek geluisterd maar hele rustige, juist om de andere geluiden niet te horen

    1. Op slechte momenten kan ik zelfs moeilijk rustige muziek of zelfs white noise verdragen. Soms zet ik mijn koptelefoon zonder iets om te luisteren 🙂

 1. Mijn Spotify activiteit stond in 2023 op een zeer laag pitje. En als ik al eens luisterde, dan was het naar mijn ‘oldies’ lijst, muziek uit de jaren ’60-’70.

  1. Het leuke aan Spotify vind ik ook dat je zo makkelijk playlists kan maken die je helemaal aanstaan. En wat er als playlist uit 2023 gepuurd werd, is echt de max. Helemaal mijn ding.
   Ik had een tijdje geleden een jaren 70 playlist gemaakt, met allemaal nummers die ik me herinner uit mijn kindertijd, en heb die gespaard tot we nu weggingen. We hebben al heerlijk zitten meekwelen in de mobilhome 🙂

 2. Altijd leuk zo´n overzicht van Spotify. Chris en ik verschillen nogal van muziekkeuze, dat kwam ook dit jaar weer naar voren bij het overzicht

  1. De cijfertjeslover, en overzicht- en samenvattingsnerd in mij vindt dit soort feiten en feitjes erg leuk, zelf vind ik het een meerwaarde 🙂 En vermits ik veel minder muziek luister dan vroeger, én we onvoldoende plaats hebben voor mijn CD’s, ben ik blij dat digitaal afspelen zo makkelijk geworden is.

Zeg het eens?