Van Spotify krijg je elk jaar ook een overzicht van de muziek waar je naar geluisterd hebt. Ik vind dat altijd leuk. Ik vind het nu niet meer terug, dus ja, geen screenshots.

Maar, de lijst met nummers die ik in 2022 het vaakst beluisterde, die staat er wel nog. En die vind ik heel geslaagd, er staat niks tussen wat ik niet graag hoor. Een zeer aangename lijst om naar te luisteren dus, voor mij toch.

De top 10 van die lijst:

Yup, sums it up pretty nicely. Veel Crowded House, en de rest mag er ook helemaal wezen. Mijn lijst bestaat uit 101 nummers en vind je hier.

Vroeger luisterde ik bijna constant naar muziek. Altijd muziek op de achtergrond. Ik kan dat niet meer, en er was een tijd dat ik nauwelijks muziek kon verdragen. Dat is nu wel wat beter, maar ik ben nog steeds heel selectief. Mijn hoofd zit veel te snel vol met achtergrondlawaai.

Ooit ging ik ook heel veel naar concerten, nu gebeurt dat zelden nog. Eén keer, in 2022. Wel eentje waar ik vreselijk naar uitkeek. En dat werd een familie-uitje, met Meneertje Mertens en Mevrouw de Fotoschuur, terwijl Otto meeluisterde vanuit zijn veilige plekje in haar buik. En of we een fijne avond hadden.

Beetje jammer van het witte pak van Neil Finn, zodat hij steeds overbelicht op de video’s staat.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

18 reacties

  1. Ik luister ook veel minder naar muziek dan vroeger. Ik heb zo mijn momenten, maar het kan me heel snel irriteren.
   Jouw lijst ziet er inderdaad gans anders uit 🙂
   Ik heb de link nog eens aangepast, ik hoop dat het nu werkt. Altijd gedoe daarmee met Spotify. Ik vertrouwde het zaakje al niet te hard, vandaar het screenshot van de top 10 🙂

    1. Allez jong, vurt spel (gelijk danze in t Gents zouden zeggen). Ik kan dat natuurlijk niet echt controleren, met dat ik naar mijn eigen account ga. En ik zie dus niet of die playlist openbaar staat of niet. Grom grom.
     Ik heb ook nog een heel stel playlists, ik gebruik Spotify al van ergens in 2014 of zo, ik heb wel wat opgebouwd 🙂

    2. Ah tof, als ik “playlist embedden” probeer, dan komt er ook “pagina niet gevonden” op, al in de app. Ain’t gonna work then I suppose…

 1. Finn en de zijnen zijn duidelijk ook de jouwen, doch dat was me genoegzaam bekend. 😉
  Behalve als ik in de natuur vertoef, staat er quasi altijd muziek op. Het is de drug waarvan ik niet zonder kan en al helemaal niet wil van afkicken.

  1. Ja, dat zal wel geweten zijn 😉
   Ik was vroeger ook zo, maar het is een kwaal waaraan velen lijden, met ouder worden krijgt het hoofd het moeilijk met de constante instroom van “lawaai”. Wat muziek niet is natuurlijk, maar het vult het hoofd even erg als andere geluiden. Jammer, vind ik zelf ook. Maar er valt weinig tegen te doen.

 2. Geen play list én geen Spotify voor mij. Ik speel zelf af wat ik wil horen en zolang ik dat niet doe is de regionale radiozender best gezellig met muziek en een babbel. Concerten bezoek ik nooit sinds ik de desillusie had bij de Golden Earing’s dat hun nummers die ik zo goed vond keihard niet om aan te horen waren. Bovendien wil bij een concert kunnen zitten en dat niet iedereen mee (of wil) moet lallen. Ach zo heeft iedere bek z’n gebrek.

  1. Ik zit ook liever hoor, anders ben ik na een uur al murw van de rugpijn. Bij Crowded House vind ik het net mooi en ontroerend als de hele zaal uit volle borst meezingt. Prachtige momenten.

 3. Ik heb jouw playlist wel bij Spotify, heb er wat nummers die ik leuk vond op mijn eigen lijst gezet. Geen probleem dus om hem te vinden…Ik heb vaak muziek aan staan als ik sta te koken oid, maar stilte kan ik ook waarderen.

Zeg het eens?