Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Haha. Goeie. Mijn eerste reflex is: alleen natuurlijk. Ik word gillend gek als iemand constant zit te kletsen. Laat me met rust! Ik kan me niet concentreren! Aaaargh! Mijn hoofd zit vol! Urgh! Mijn hoofd loopt over!

Maar ja. Eigenlijk. Feitelijk. Een mens helemaal alleen, zonder iemand, dagen, weken, maanden… die wordt al even gillend gek. Dat hou je niet uit. Drives you nuts. Bananas. Dus misschien is het toch beter met iemand die de oren van mijn hoofd kletst. Nog iets: dan moet ik niet alles alleen doen. Schuilplaats zoeken. Eten zoeken. Overleven.

Dus ja. Toch wel een dilemma.

Maar als ik het zo paradijselijk voorstel? Dit dan toch. Helemaal alleen.

En jij? Alleen of met eindeloos tetterend medemens?

En ook: kan je je zo meteen iemand inbeelden, uit je familie-, vrienden- of kennissenkring, die eindeloos tegen je aanpraat? Ik wel, in ieder geval.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

22 reacties

  1. Hoef ik geen seconde over na te denken 😉
    alleen !!!

    Dus voordat ik die wens vervuld krijg *grijnssssssss wens ik jou en de jouwen nog graag snel een heel fijn kerstfeest en een wonderbaarlijk 2024

  2. Zeker niet alleen. Ik zou het niet overleven van de schrik. Wie weet wat voor beesten en ongedierte zit daar?! Ik neem wel oorstopjes mee voor als het tetteren me te veel wordt.

  3. Het hangt ervan af hoe lang. Een of twee dagen alleen is prima. Als het langer duurt en als het er echt op aan komt om te overleven dan liever met nog iemand want dat lijkt me veel praktischer en gezelliger.

  4. Oh nee helemaal alleen dat red ik misschien een aantal dagen maar dan heb ik echt behoefte aan een kletspraatje, en als degene naast en bij me teveel doortettert dan zijn daar oordopjes.
    Ik ken wel iemand in mijn familie die de oren van mijn hoofd kletst maar erg lief en behulpzaam is.
    Altijd handig om zo iemand bij de hand te hebben.
    En, ze zal op den duur toch wel uitgepraat zijn?

  5. Het moet toch wel mogelijk zijn af en toe die ratel te ontlopen. Het zal ook wel zoiets zijn als doordringende voortdurende geluiden waar je je op het laatste voor af kunt sluiten. Dus dan toch maar niet alleen.

  6. Het hangt ervan af hoe leuk ik de babbelaar in kwestie vind en of die ook effectief interessante dingen vertelt. Ik kan me natuurlijk ook terugtrekken aan de andere kant van het eiland als het even teveel wordt 😉

Zeg het eens?