16 mei. We brengen de nacht door op de Passo delle Radici. Het waait hard, het is koud. Als we opstaan, begint het te druppelen, en het zal die dag niet meer stoppen met regenen. Integendeel, het gaat gieten, en het blijft waaien. Piccolo cyclone, hoor ik ergens. Het wordt een compléét uitgeregende dag, we komen nauwelijks buiten. In de Giro wordt wat gepalaverd over de rit inkorten, maar uiteindelijk jagen ze de renners toch de berg over. We gaan in de regen, kou (4 graden, folks) en wind supporteren, dat is alleen maar fair.

Foto’s maak ik niet, maar Meneertje Mertens maakte wel een filmpje.

Na de passage van de renners ruimen we op, en rijden we naar de kust. Het is weer een bepaald avontuurlijke rit, met vervallen tunnels en steenslag. Aan de kust vinden we een mooi plekje om te overnachten, in Camaiore. Vlakbij Viareggio, waar we de dag nadien heen willen. Tijdens een slapeloos moment midden in de nacht, lees ik over de overstromingen in de regio waar we net vandaan komen, en ook in Cesenatico. Gruwelijk, ik ben opgelucht dat we er weg zijn…

17 mei. We rijden naar de Passo del Bracco, waar we de dag doorbrengen naast een familie luidruchtige Italianen. Maar ze zijn wel lief, bieden ons wijn aan, en als we zeggen dat we geen alcohol drinken, komen ze af met een flesje water en focaccia’s.

Ik maak er wat foto’s van het indrukwekkende landschap.

Na de rit keren we terug naar de camperplaats in Camaiaro, waar we een tweede nacht doorbrengen.

Op 18 mei trekken we eerst naar Viareggio. Ik zag dat daar een standbeeld van Bruno Cataldo staat, en dat wil ik echt wel eens zien. En eigenlijk beginnen we vanaf dat moment echt wel te sukkelen.

De voetgangersbrug staat open, we kunnen niet zoals voorzien naar de pier stappen.

We rijden een eind om, parkeren de camper en gaan toch weer op stap. Het is heel mooi, maar het standbeeld van Cataldo vinden we niet, jammer genoeg. Wel een vuurtoren, en een mariabeeld. En bootjes, veel bootjes.

Tourist fun boat…

De vissersscheepjes varen binnen.

Nog een laatste blik op het haventje…

… en we trekken verder, naar Tellaro. Wat nog maar eens een avontuur werd. Daarover volgende week meer.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

Zeg het eens?