Het was een beetje een flauwe week qua foto’s. Ik moest zelfs terugvallen op een foto uit mijn archief als omslagfoto.

Zondag zag ik bij zonsopgang een wolkenformatie die wat mij betreft een beetje op een kerstboom leek. Hup naar buiten dus voor een fotootje.

Later die dag kwam ik in mijn albums op Google Foto’s deze collectie bloempjes tegen. Ik kon er niet aan weerstaan.

Dinsdag had ik een afspraak bij de (een) oogarts. Het was vroeg ’s morgens, Meneertje Mertens nam een vrije dag op en vergezelde me. De wachtzaal, met uitzicht op die speciale parkeertoren van het Sint-Lucas.

Daarmee was mijn “medisch lijstje”, een aantal onderzoeken die ik lang uitgesteld had en nu wilde doen, volledig afgewerkt. Dat verdiende een lekkere latte.

Niet dat ik nu overal vanaf ben, nope. Er kwam nog een afspraak bij (meh), dit bezoek aan een oogarts viel tegen en ik heb ondertussen een afspraak bij mijn “oude” oogarts, en de controles bij gynaecologe en oncoloog blijven nog, voor op dit moment onbepaalde duur.

En ja, ik fiets nog steeds. Binnen vooral. Ik wil mijn jaardoel op Strava bereiken.

Woensdag kwam er een pakje (pak) aan. Het leek wel een tent, begot.

Maar het was geen tent. Het was dit.

Met gesloten rolluik geeft dat zoiets.

Of dit.

Gedaan met gefoefel met lakens, een achtergrond die steeds omvalt, wasknijpers, kopspelden… you name it. Ik vind dat leuk, foto’s maken in een donkere omgeving (zie omslagfoto), en vanaf nu kost het wat minder moeite om dat te doen. Ha!

Dit was week 50. Het einde van het jaar nadert. Maar vooral: het moment waarop de dagen lengen, nadert ook! Hiep hiep!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

16 reacties

 1. Veel medisch gedoe. Nooit leuk. Goed om daarna even te ontspannen.

  Veel plezier.et je donkere uitrusting. Ik kijk met plezier uit naar de resultaten op je blog en Instagram.

 2. Eens je in die medische mallemolen zit blijf je bezig. Ik, als er niks tussenkomt, nog eentje dit jaar en volgend jaar beginnen we weer met goede moed aan de hele reeks doktersbezoeken.

  1. Ik “mag” eind januari een gastroscopie. Hoera! Klopt, van die medische mallemolen. Ik wens jou veel moed toe voor de doktersbezoeken.

    1. Ja. Ik ga wel eens bellen want de afspraak is gemaakt door de oncoloog en ik weet van niet veel. Maar het op de site van het ziekenhuis staat dat het onder een roesje is.

      1. Haha 🙂 Een coloscopie had ik ook al (omdat er iets “gezien” was op een scan dat uiteindelijk niks was), en uiteindelijk was de voorbereiding daarvoor erger dan het onderzoek zelf. Ik probeer dus nog niet al te veel te piekeren over die gastroscopie, wat komt dat komt, en ik zie wel.

  1. Dankjewel. Ik verlang even hard met je mee naar die langere dagen… we gaan traagjes die richting uit nu.
   Ik start 2024 (allez, eind van januari, niet in het begin) met een gastroscopie… daar heb ik zin in zeg. Not.

    1. Ik heb geen flauw benul wat ik moet verwachten eigenlijk van dat resultaat. Het is geen “nieuwe bezorgdheid”, het gaat om de last van mijn slokdarm, waar ik sedert de bestraling niet meer vanaf geraakt ben, en die de laatste tijd erger en erger wordt.

Zeg het eens?