Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Ik ben een beetje zoals mijn boom. Een eenling. Een lone wolf. Een Einzelgänger. Vroeger op school had ik een hekel aan groepswerken. Ik deed de dingen liever alleen, zoals ik het zelf wilde. Zoals ik het zelf zag, in mijn hoofd. Toen mijn kinderen naar school gingen, waren groepswerken nog meer de norm. Je moet leren samenwerken. Teamwork. Dat is goed voor later, op het werk.

Nu denk ik dat teamwork best wel leuk kan zijn, maar dan met de partner(s) die je zelf kiest. Niet met partners die voor jou gekozen worden. Want waar je dán mee opgezadeld wordt, dat weet je niet.

Maar, dus (heb wat gebrek aan inspiratie om mijn gedachten meer uit te schrijven), als het over groepswerken gaat: alleenstaande boom alhier.

En jij? Werk je graag in groep? Of liever alleen?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

14 reacties

 1. Ook alleen, al heeft de vrijwillige job me wel geleerd om samen te werken. Veel in dezelfde (goeie) equipe gaat me dan het beste af.
  En baanbrekend! Ik kan met het lief samen in de keuken staan. Ik die nog nooit het koken gedeeld heb, want ik kan dat allemaal beter, sneller, efficiënter 🙂

 2. De combinatie van beiden. Ik kies weer voor de middenweg. 😦
  Wat natuurlijk niet de bedoeling is bij deze vragen.
  ‘Ik kan niet zonder de ander’ (Zjef Vanuytsel) om ideeën te vormen, het uitwerken lukt me dan wel alleen.

 3. Het hangt ook wel een beetje van het werk af of het überhaupt in een team gedaan kan worden. Maar ik werk inderdaad ook graag alleen. Maar ook dan heb je dus soms met anderen te maken en maak je toch deel uit van een team.

  1. Ik merk in de reacties op dit bericht een patroon: de Nederlanders zijn betere teamspelers dan de Vlamingen.
   (je hebt dus nog wat werk om je aan te passen aan je nieuwe nationaliteit, hihi)

 4. Ah dat is een gemakkelijke. Werken in een groep.
  Mijn hele werkzame leven als secretaresse werkte ik altijd in teams, dat beviel me prima

 5. ik neig naar veel alleen werken en zoveel mogelijk thuiswerken. Maar ik heb ook geleerd dat ik daar eenzaam van wordt en uiteindelijk onder afzie.
  Als introvert ben ik in feite graag in een kleine groep mensen met wie ik intens samenwerk maar die ik door en door ken (en bij wie ik kwetsbaar kan zijn en vice versa, bij wie we elkaars hart luchten ).

  1. Eigenlijk, ik realiseer me nu dat het op mijn werk vroeger net dát was, een kleine groep mensen met wie ik goed kon samenwerken omdat ik hen goed kende. Waarbij je niet bang moest zijn om je kwetsbaar op te stellen. En aan wie je al eens wat in vertrouwen kon vertellen. Nagel op de kop 🙂

Zeg het eens?