Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Ik moest echt wel lachen toen ik deze vraag las. Ik weet dat bij velen de maag keert als ze denken aan koetong of inktvis, maar ik eet beide. Vooral koetong is lang geleden en ik weet niet of ik het ooit nog ga eten, maar ik kies hier dus voor koetong. Zo echt goed klaargemaakt in madeirasaus. Met kroketjes. Lekker!!!

(nee, Pipa is geen octopus, Pipa had een octopusje, nog van in het ziekenhuis. Ik heb namelijk geen foto’s van echte inktvissen of koetongen)

En jij? Koetong? Inktvis? En geen van beide telt niet!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

17 reacties

 1. Koetong eet ik nooit meer. Echt nooit meer. Dat was namelijk het hoofdgerecht op mijn eerste communie. Toen werd er duidelijk nog geen rekening gehouden met de wensen en de smaak van de communicant. Zo vies!
  Ben ook niet echt een fan van inktvis, maar als het goed klaargemaakt is kan het wel eens lekker zijn.
  Inktvis dus.

 2. Koetong heb ik nog nooit gegeten. Inktvis wel, van die gefrituurde ringen. In Egypte heb ik inktvis ook op een andere manier klaargemaakt gegeten. Eigenlijk om eens iets te proeven wat ik niet ken zou ik koetong moeten eten, maar in dit geval ga ik toch voor de inktvis.

  1. Hihi 🙂 Ik heb koetong gegeten als kind, mijn grootmoeder kon dat heel lekker klaarmaken. Ik ga er zelf nooit aan beginnen, vrees ik.

 3. koetong! Da’s veel te veel werk om zelf klaar te maken, maar ik eet allebei heel graag hoor.

  Maar zo zot dat je zo weinig nog koetong tegenkomt…er moeten er toch veel zijn? Zo’n zacht mals vlees. Mm.

  maar zo’n puur inktvisje gegrild met wat knoflook en citroen, ooh da’s wel vakantie.

Zeg het eens?