Dienstmededeling: blijkbaar is de mobiele versie van mijn blog (dus de versie die je op je telefoon leest) een beetje stuk, na een update van WordPress gisteren. Ik kijk of ik dit kan oplossen. Via de website werkt alles wel nog.

Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Zou je liever diepzeeduiken of bungeejumpen?

Mja. Probleempje. Geen van beide. Geen van beide spreekt mij aan, erger nog, beiden boezemen mij angst in.

Ik ben niet op zoek naar kicks, verre van. Ik hoef ook niet zo nodig buiten mijn comfortzone gaan, toch zeker niet op fysiek vlak. Qua creativiteit wil ik dat wel eens doen maar voor fysieke inspanningen? Laat mij gerust!

Dus. Ik heb hoogtevrees. There is no way in the world dat ik van een brug of een gebouw ga springen voor de kick. No way. Echt niet.

In 2020 stonden we op de Pont Napoléon in Luz Saint-Sauveur.

Hoog in de Pyreneeën ja. Daar zagen we dat je er kon bungeejumpen, maar niet op dat eigenste moment. We zaten toen namelijk nogal in volle coronacrisis, waren vertrokken op de dag dat de grenzen open gingen, en er mocht niet veel. Frankrijk was vreemd verlaten en stil. Soit.

Dit wil ik dus niet. Echt niet. No way. Geen sprake van.

Dus ja. Als ik moet kiezen, dan zal het toch diepzeeduiken moeten zijn. Eén voordeel: ik heb wel wat vriendinnekes die me kunnen begeleiden daarbij.

En wat kies jij? Bungeejumpen of diepzeeduiken?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

15 reacties

    1. Je reactie komt op mijn blog, en in mijn dashboard, maar niet in de WP app. Nog altijd hetzelfde probleem, ondanks een update gisteren of zo. Je reactie verdwijnt dus niet in het niets, ze staat wel op mijn blog. Zeer vervelend, maar ik kan er zelf niks aan veranderen, het is een probleem bij WordPress, niet op mijn eigen installatie.

  1. Net als jij heb ik in geen van beide interesse, maar als ik dan toch moet kiezen, dan ga ik diepzeeduiken. Mijn man heeft dat vele jaren gedaan, die kan me begeleiden.

  2. Oef… geen van beide! Ik vind snorkelen al niks, dus dat diepzeeduiken gaat ‘m ook niet worden. En bungeejumpen zal ik ook nooit van mijn leven doen. Echt hoogtevrees heb ik niet, maar het lijkt me wel heel erg eng om op zo’n rand te moeten staan en je vervolgens te laten vallen.

  3. Geen van beide, ik ben absoluut geen thrillseeker. Meer een bange muis met hoogtevrees en zie graag de lucht boven mij en de grond onder mijn voeten.

  4. Goh, ik vind dit een heel moeilijk dilemma. Diepzeeduiken zou ik eng vinden, de oceaan is zo mysterieus en gevaarlijk. Ik zit er liever op dan in/onder ;-). Bungeejumpen is niet aan te raden met mijn rug, maar als ik die rugklachten niet had, zou ik dat vermoedelijk wel durven. Doe dan toch dat maar.

  5. Ik ben nogal bang uitgevallen dus ik wil in geen geval vallen en bungelen aan een touwtje. Onderwater zwemmen lijkt me ook eng ivm zuurstof. Beelden van koraalrif etc op film vind ik wel prachtig.

    Fijn dat je site weer werkt.

  6. Plots lijkt het alsof ik hier wel kan reageren? Ik waag het erop.
    Diepzeeduiken nooit of te jamais, heel claustrofobisch.
    Bungeejumpen zou ik nog een kans gegeven hebben tot drie jaar geleden, plots ben ik banger geworden

  7. Ik wou dat ik dierf diepzeeduiken. Sinds ik ooit lang geleden de vele docu’s van Jacques Cousteau zag, vind ik de onderwaterwereld zo ongelooflijk spannend en mooi. Maar ik durf toch echt niet, ben om te beginnen al geen geweldige zwemmer ….

Zeg het eens?