Weinig foto’s deze week. Ter compensatie start ik met een paar foto’s die ik vorige week in mijn weekoverzicht vergeten was. Opa hield zich namelijk bezig met selfies maken met Pipa.

Dat kon niet ongemerkt voorbijgaan natuurlijk.

Zo. Over naar de afgelopen week. Geen foto’s tot dinsdag. Op dinsdag ging ik met de trein richting Gent. Kijk! Een blauwe lucht! Dat zien we niet vaak dezer dagen. Foto vanop het perron in Waarschoot, met zicht op de oude textielfabriek SAW.

Over die bijna volledig teloorgegane textielindustrie in deze regio stuurde een lieve ziel me de link door naar Waarschootstof, de film, een korte documentaire zeker het bekijken waard.

Lange benen hè?

Ik ging naar (onder andere) een klein knulletje dat sokken (vers gewassen, dat spreekt voor zich) erg lekker vindt.

Daarna ging ik naar de groepspraktijk, waar de wachtzaal zó verlaten was, dat ik er een foto van moest maken. Dat gebeurt echt niet vaak.

Ik kreeg er mijn griep- en covidvaccin, waarna ik woensdag weer eens een hele dag ziek was. Blergh. Maar ik heb het er wel voor over.

Vrijdag trok ik me terug in mijn makeshift fotostudio. Ahum.

Ik zou foto’s maken van bloemen, maar uiteindelijk werd er vooral veel geëxperimenteerd. Is het een bloem? Is het een insect? Is het een schildpad? Is het een voorhistorisch wezen?

Zoals deze maakte ik er een hele serie, en neen, hier kwam geen Photoshop aan te pas.

Het winteruur is al lang in voege, de dagen zijn kort, het weer is smerig, nog een week of 6 en de dagen worden weer langer. Laat maar komen die lente. Kwestie van een beetje positief te denken.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

  1. Ik heb het hele filmpje bekeken van de textielindustrie in Waarschoot. Het interesseerde mij omdat ik de omgeving natuurlijk ken en ook omdat de ouders van mijn schoonzus daar gewerkt hebben. Mijn vader werkte in zijn jonge jaren als privé chauffeur voor een textielfabrikant uit Eeklo.

    Heel bijzondere foto’s heb je gemaakt met de vloeiende kleuren en een vergrootglas?

    En natuurlijk zijn de foto’s van de kinderen zoals altijd mooi om te zien. De selfie met oma en opa is heel leuk. Zo lief: Ottootje die van de sokken proeft.

  2. Moest ik kiezen vind ik de selfies van opa met de kleindochters het leukst. En ja fris gewassen sokken dat is toch een delicatesse als je net 1 jaar geworden bent.

Zeg het eens?