Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Zou je liever de nacht doorbrengen in een luxueuze hotelkamer of op een camping in een mooi landschap?

Het is een wat luchtiger vraag dan vorige week. En voor mij een no brainer ook. Ik doe het zo graag, ergens in de natuur staan met de camper. Zoals hier, in Italië, aansluitend bij mijn blogbericht van vorige zondag, in Taranta Peligna. Wat was dit fantastisch.

Van zo’n plekken word ik rustig, blij en gelukkig. Heel erg mooi, heel erg rustig, verlaten zelfs. Ik hoef geen luxe, ik hoef geen uitgebreid ontbijt. Het mag zelfs een camping of camperplaats zijn die wat verwaarloosd en oud is. Een mooie zonsopgang is dan wel weer een plus.

Of dit hier. Auzon. Nog zo’n plaats die in mijn geheugen gegrift staat. Aardedonker en muisstil ’s nachts.

Of hier, Quillan. Wel midden in het stadje, bij het oude spoorwegterrein en station, waar ik ’s nachts een uil hoorde oehoeën.

En jij? Luxueus hotel of mooi gelegen camping?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

35 reacties

  1. Het hangt voor van de omgeving af en van het seizoen Wij kamperen met een tentje en matje. Dat is in hitte en kou afzien maar de lokatie kan alles goed maken. Een goed hotelbed kan ik ook echt wel waarderen.

    1. Tent en matje, het zou me niet meer lukken (vooral het laatste). Maar ik heb het ook nooit echt graag gedaan.
      Mijn ouders deden niet liever, en tot op behoorlijk hoge leeftijd zelfs.

  2. Ben toch geneigd om voor de camping te gaan als het op een mooie plek is en de camping een aanvaardbare infrastructuur heeft. Verder ga ik er wel van uit dat ik kan rekenen op goed weer als ik met een tent reis of met een caravan/mobilhome bij minder goede weersomstandigheden.
    Oeps, ik ben dus wel een tamelijk eisenpakket zie ik…. maar wat ik bedoel is, dat voor mij overdreven luxe zeker geen meerwaarde is.

    1. Haha ja, dat is wel een behoorlijk eisenpakket 🙂 Maar ik volg je erin. En ik vind die camper de oplossing voor al die eisen 🙂

  3. Vroeger zou ik kamperen gezegd hebben, nu zou ik voor die hotelkamer kiezen. Ik vind het zo makkelijk: je hoeft niks, er wordt voor je schoongemaakt, je kunt lekker gaan ontbijten zonder dat je daar zelf voor hoeft te zorgen. Wij zoeken trouwens wel altijd een hotelkamer met een eigen terras of balkon uit, want we willen wel zo vanuit onze kamer naar buiten kunnen.

  4. Dit keer een gemakkelijke keuze. Een luxe hotelkamer van alle comfort voorzien. Daar maak je mij heel blij mee. Op de camping, ondanks een mooi landschap daar ga je mij niet zien, alleen al het woord kamperen geeft mij rode vlekken in de nek.
    Prinses op de erwt zeggen vrienden die graag kamperen gekscherend over mij

Zeg het eens?