Zondag was zo’n dag dat ik mezelf naar buiten moest sleuren. Snipverkouden, al teveel binnen gezeten, wel wetend dat een frisse neus halen deugd zou doen. Maar zooooo geen goesting. Toch maar mijn fotogerief verzameld (minimaal, camera en lens, en een extra batterij), mijn fiets buiten gezet en vertrokken.

En vijf minuten later had ik al geen spijt meer. Rustig peddelen, naar Het Leen in Eeklo. Maar eerst eens stoppen bij het arboretum aldaar.

En toch een béétje teleurgesteld zijn dat de mooie herfstkleuren er nog niet zijn (zoals eigenlijk verwacht). Maar dan zie ik een mooi struikje, en verwelkte rododendrons met tegelijk nieuwe knoppen (ja wat wil je, het lijkt over het algemeen nog steeds aangename lente nu)… en dan ben ik vertrokken.

Dan vraag ik me af waar ik hier paddenstoelen moet vinden, tot ik er bijna over struikel.

Ik fiets nog even verder Het Leen in. De echt uitbundige herfstkleuren mogen dan nog niet gearriveerd zijn, er valt genoeg te kijken en te fotograferen.

Uit onderstaande foto leer ik weer veel, en ik neem me voor om te proberen een keer per week naar het arboretum en Het Leen te fietsen om foto’s te maken.

Om af te sluiten, een “studie van een huisvlieg”. (meerdere foto’s, klik op de pijltjes)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

30 reacties

 1. Nog maar eens een lieve glimlach naar jou voor je verjaardag, Anne! Ik hoop dat je een onvergetelijke dag had. Even onvergetelijk zijn jouw foto’s, ik kijk er telkens naar uit, puur genoegen. Je bent een pro, met kroontje!

 2. Dat viel mij ook op, dat de kleuren nog steeds zo groenig zijn in plaats van rood en oranje.
  En zodra ze er zijn moet je ook weer snel zijn, want de kleurenpracht is ook zo verdwenen. Duurt altijd maar even.
  Hopelijk inmiddels weer wat opgeknapt?

  1. Het is inderdaad zo weer voorbij, en dus echt wel opletten om ze te kunnen “vangen”.
   Inmiddels wat opgeknapt, maar nog steeds met een vuile hoest. Die zal nog wel even blijven hangen.

 3. Mooie foto’s, dat wel. Maar ik heb zo’n hekel aan de herfst. Zie er zo tegenop om terug naar huis te gaan (zelfs al is het hier in Spanje ook niet het weer dat we normaal hebben).

  1. Ik voel helemaal met je mee. De herfst en zeker zoals ie nu is, met veel regen en trieste grauwheid ben ik zo snel beu. Na onze reis in Griekenland is het weer een enorme domper.

  2. Het is hier hetzelfde, Myriam. Ik probeer mezelf af te leiden met kleuren en foto’s maar…
   … zo’n hekel aan de herfst. Echt, het zit zo diep. De herfst die de winter inluidt, de dagen die korter worden, de kou, het slechte weer, de jas-sjaal-muts-handschoenen… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kan zo goed begrijpen dat je ertegen opziet om terug naar huis te gaan.
   En dan kan men wel zeggen: je moet de mooie dingen zien, maar zo werkt het niet.

 4. Hier beginnen de bladeren van de kastanjebomen eindelijk wat geel bruin te verkleuren, maar verder ook veel groen. Veel nattigheid ook, ik wilde eigenlijk op zoek naar paddenstoelen vandaag maar het giet hier. Misschien vanmiddag.

 5. Kijken door de camera en schoonheid de schoonheid – ook van het verval – springt je tegemoet. Dat doet ook wat met je binnenste. Heel fraai je beelden en ik ben benieuwd naar de toekomstige aboretumfoto’s.

 6. Met een snipverkouden neus heb je er toch een prachtige foto collectie van gemaakt.
  Ja soms moet een mens zich in gang zetten en achteraf heb je dan geen spijt. De huisvlieg is een mooi model geworden voor je studie

 7. De echte herfstkleuren missen we hier nog voorlopig. Alles is wat later door het late zomertje dat we nog kregen?

  Buitenkomen pept een mens op, ook al vraagt het soms echt moeite. En als je kijkt, die je mooie dingen, je foto’s als stille getuigen.

  1. Ik vermoed ook door de late lente? Alles lijkt serieus opgeschoven dit jaar.
   Ja, eens je buiten bent, heb je er plezier aan hè. Echt kijken vergt wat oefening, maar eens je het beet hebt, stemt het tevreden 🙂

 8. Zondag ben ik ook naar het bos geweest, naar het Braakman bos, op paddenstoelenjacht. Veel heb ik niet gezien. Ook de herfstkleuren zijn in mindere mate aanwezig, er is nog veel groen. Desalniettemin heb ik ook erg genoten, het zonnetje was van de partij.
  Hopelijk ben je ondertussen hersteld van de verkoudheid.

  1. Het is wel heerlijk buiten zijn hè.
   Veel paddenstoelen heb ik ook niet gezien. Ik zou graag nog eens vliegenzwammen zien. En fotograferen.
   De verkoudheid gaat maar traag weg. Het betert nu wel, maar ik blijf hoesten.

 9. Mooi toch. Ik ben van herfsthater naar herfstlover gegaan . Als ik voldoende zomer gehad heb, dan lijkt het cocoonen (onderbroken door nu en dan een herfstwandeling) me opeens heerlijk. Gewoon meer thuis nietsen binnen. Zo zonder excuses minder sociaal zijn na een hele zomer. Die knusse warme trui.
  opeens is het toch wel aanlokkelijk.

Zeg het eens?