Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik I Put a Spell on You van Screamin’ Jay Hawkins, waarop Goofball doordraaide met Word Crimes van Weird Al Yankovic.

En ik ging op zoek naar een connectie. Vermits Weird Al Yankovic parodieën maakt, zou dat niet moeilijk mogen zijn, maar dat wilde ik niet. Eerder iets van een samenwerking of een producer of weet ik veel wat, maar ik vond niks naar mijn goesting. Uiteindelijk zocht ik op weird en strange en andere synoniemen, en kwam uit bij eens iets recenter. The War on Drugs, met Strangest Thing. Ik heb me er nooit in verdiept, maar ik vind dit wel mooi. Weids, slepend. Het doet me aan iets denken, maar ik kom er niet op wat.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

7 reacties

  1. Ik vind het een mooie liedje. Van de band had ik niet eerder gehoord. Ik begrijp van Wikipedia dat ze zich laten inspireren door o.a. Springsteen, Dylan en Tom Petty. En daar kan ik me wel in vinden.

    1. Ja, inderdaad. Ik kende ze ook alleen maar van naam, maar wat ik nu hoorde, bevalt me wel. Genoeg om me er eens verder in te verdiepen.

Zeg het eens?