Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Van het weekend weinig foto’s, behalve de foto’s die in mijn blogbericht van gisteren staan (en ook foto’s voor volgende vrijdag) en een foto van onze voordeur, door Meneertje Mertens. We hebben een nieuwe bel, hoera!

Dinsdag heb ik een afspraak in het ziekenhuis. Van Dampoort station naar het Sint-Lucas neem ik “the scenic route” en speel ik toerist in eigen stad (ik vind dat ik Gent nog altijd mijn eigen stad mag noemen).

Nog eens een zicht op Portus Ganda.

Vrijdagsmarkt.

Tja, we zijn in Gent hè.

In het Patershol blijft mijn blik altijd hangen bij dit restaurant.

De kerk in de Sint-Margrietestraat. (slechte gids als ik ben, weet ik niet goed wat dit nu precies is, Paters Augustijnen, Sint-Stefanuskerk, Sint-Ritakapel… )

Mijn bestemming.

Tussen de bloedafname en de afspraak bij de oncoloog heb ik nog ruim tijd voor een koffie in de bistro.

Bij de controle is alles OK, bloedwaarden in orde, fysiek onderzoek ook in orde. Alleen gaan we nu toch maar eens zien hoe dat zit met de last aan mijn slokdarm, gastroscopie gepland voor januari.

Na een lange en licht chaotische voormiddag (ik was mijn identiteits- en bankkaart vergeten thuis), keerde ik huiswaarts en zag vanop het perron van het station de nieuwe mural aan het begin van de Gandastraat.

Thuis deed ik een welverdiend tukje (lees: ik sliep als een blok en was compleet van deze wereld) waarna we nog eens Gentwaarts gingen voor de kapster aan huis (lees: Fotoschuur). Eerst Pipa…

… en dan Lili.

Voor Otje was het nog niet echt nodig.

Na pizza en een uitgebreide knuffel van Otto ging het weer huiswaarts.

Woensdag fietste ik binnen. Ik kies een route op mijn fietscomputer om het wat interessanter te maken.

Donderdag trok ik voor een tweede keer naar Gent, naar het Sint-Lucas nu. Voor een bezoek aan een dermatoloog, ik wilde mijn moedervlekken eens laten controleren.

Ik nam weer the scenic route, maar deze keer goot het water.

Gelukkig kon ik een eindje verder de bus nemen naar het ziekenhuis. Geen verdere foto’s dus. Het onderzoek bij de dermatoloog was helemaal OK, geen probleem met mijn moedervlekken en ik hoef ook niet op jaarlijkse controle te gaan. Kan niet beter zijn dus. En zo eindigt de week op een positieve noot.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

21 reacties

 1. Ik krijg terstond heimwee naar Gent. Maar eens plannen maken om er terug te keren.

  Begrijpelijk je vermoeidheid. Ziekenhuisbezoeken zijn altijd spannend en kosten veel energie. Ben blij voor de goede uitslagen.

 2. Ik denk ook dat het de kapel van de heilige Rita is… Ik ben er ooit eens binnen geweest. Lang geleden…
  Mooie foto’s van Gent. Zo gezellig met de herfstkleuren en de gekleurde huizen aan het water.
  Proficiat met de Jarige Otto. Wat gaat het snel.

  1. Heilige Rita, patrones van de hopeloze gevallen 😀
   Portus Ganda is een fijne plek vind ik, die gekleurde huizen zijn heel mooi.
   Het gaat onwaarschijnlijk snel. Otto kan ondertussen al stappen.

 3. Die Gentse neuzen… Heerlijk! En die wafels ruiken lekker, maar ik waag me er niet meer aan na een keer een ‘overdosis’ zoete wafel en warme chocoladesaus. Dat viel toen helemaal verkeerd.
  Fijn dat alles goed is!

  1. Neuzen zijn heerlijk ja 🙂
   Ik eet zulke wafels altijd zonder extra’s, ze zijn al vettig en zoet genoeg. Met nog meer zoetigheid zou ik ook gevloerd zijn denk ik 🙂
   Dankjewel 🙂

  1. Het zal altijd mijn stad blijven, ik ben er opgegroeid en heb er meer dan 50jaar gewoond 🙂
   Ja, tevreden artsen is het beste wat er is 🙂

 4. Mooie serie! In het huis links naast het roestrode op o.a. de eerste foto heb ik een hele tijd geleden eens een kleine week gelogeerd. De (toenmalige?) eigenaren hadden een B&B toen. Gent is een geweldige stad.

  1. Oh, zo leuk! Ik heb eens gekeken op Google, daar staat in ieder geval niks meer van een B&B denk ik. Wel een geweldige locatie om te logeren! En ja, Gent is fantastisch. Veel leuker dan Brugge. (oeps, dat laatste heb ik niet luidop gezegd)

Zeg het eens?