Elke zondag: een deeltje van de vakantiefoto’s die ik maakte met de Nikon, en thuis nog bewerkte. Deze reeks gaat door tot een eind in de winter.

8 mei. We bleven nog even rond Fossacesia hangen, omdat de Giro daar ook bleef hangen, maar nu beginnen we zo stilaan verder te trekken. We zijn nog steeds in Chieti, in de Abruzzen, aan de Costa dei Trabocchi. In Vasto willen we eens naar de start van de rit gaan, maar dat loopt een beetje mis. We verzeilen aan de kust, en raken daar “opgesloten” door wegafsluitingen, we kunnen nergens meer door.

Het is wel goed dat we aan het water zitten, zetten de camper op een grote, lege parkeerplaats en maken een wandelingetje aan de kust. Daar is een mooi standbeeld dat ik wel eens wil zien. Maar eerst wandelen we langs de bootjes. Die vlaggen, we begrijpen pas véél later waarvoor die dienen.

Zoals gezegd, dit is nog steeds de Costa dei Trabocchi.

Het beeld is het Monumento alla Bagnante di Vasto Marina. Geen zeemeermin, maar een baadster.

Daarna stappen we nog naar het parcours van de Giro, ergens voor de officiële start. Onderweg maak ik foto’s van bloemen in de bermen.

Daarna rijden we nog een lang, vergeefs eind naar het parcours verderop, maar worden tegengehouden door een hardnekkige carabinieri die van geen wijken wil weten. We keren onze kar en rijden naar Lago di Bomba, waarover volgende week meer.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

10 reacties

Zeg het eens?