Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Eerst een korte dienstmededeling: sommige reacties “lijken” niet te verschijnen in WordPress. Op de website van de blog staan ze wel (dus als je op een PC gaat kijken), in mijn dashboard zie ik ze ook, maar in het overzichtje rechtsboven van WP zie je ze niet staan. In de app op de telefoon staan ze ook niet. Als je op de WordPress site gaat kijken naar het overzicht van de blogs die je volgt, dan staan ze er wel weer. Dit is een probleem bij WordPress zelf, ik kan er niks aan veranderen. Je reacties zijn er dus echt wel. Het lijkt ook compleet random welke reacties wel of niet “verdwijnen”. Nog iemand met dit probleem?

Zaterdag begon met een fietsrit richting Adegem. Ik fiets waar de wind me brengt, wat wil zeggen, ik plan mijn rit zo dat ik in het terugkeren meewind heb. In het begin is er geen zon te zien, maar het blijft droog en wordt mooier.

Ik fiets over een lang stuk gravelpaadjes, waarbij ik ook een eindje moet omrijden. Soms vraag ik me toch echt wel af of dit zo verstandig is met mijn koersfiets, haha. Maar ik heb stevige banden. En ik zie veel moois.

En dan staat er “Perenboom” op mijn fietscomputer. Na de Appelboom en Kerselaere van vorige week (archi-slechte wegen en fietspaden), is er even een paniekske, maar het valt gelukkig allemaal mee.

Dat het mooi is, waar ik fiets.

Zelfkennis siert de gemeente, of zoiets.

De mooie uitzichten krijg je er gratis bij.

Liefhebbende paardjes naast de Doornkapel (waar ik geen deftige foto van heb).

En zo bereikte ik mijn doel van 100 km fietsen per week. Wat misschien wel wat veel is, volgende week wordt het toch wel effe dimmen.

Zondag gingen we de toestand van de verbouwingswerken bij Milan en Sara eens bekijken. Het ziet er daar goed uit. Geen foto’s, behalve eentje van Pumpkin die een dutje gebruikt om op te laden.

Ik krijg een dahlia mee naar huis, en er bloeit er precies eentje in onze tuin, tijd voor foto’s.

Naast mijn vijgenboompje staat één verdwaald ijsbloemetje vlijtig te bloeien.

Van het mooie weer moet geprofiteerd worden, dus fiets ik dinsdagvoormiddag een rondje Lievegem.

En wie fiets ik onderweg tegen het lijf? Mijn vriend de reiger op zijn vaste stek aan de Lieve.

Een eindje langs het Schipdonkkanaal.

In Sleidinge zijn heel veel goed befietsbare trage wegen.

Dinsdag las ik hier en daar dat er de dag nadien Saharazand in de lucht zou hangen, en dat dat een mooie zonsop- en ondergang kon opleveren. Ik wist wat gedaan op woensdag.

Maar, euh, dat zag er toch niet al te veelbelovend uit.

Ik blijf er toch nog maar wat hangen, maak wat (mislukte) foto’s van de passerende trein, beslis dan toch maar te vertrekken en dan… dan… komt de zon er toch door.

Mooi hè?

Nog een foto van het Rattenkasteel, en daarna gaat het huiswaarts.

De rest van de week wordt zoekgemaakt met een bezoekje aan de familie Fotoschuur (geen foto’s), aan het maken van een broek (komt misschien volgende week eens een blogbericht over), aan knopen aan een gebreid vest naaien (misschien komt daar ook nog een blogbericht van) en aan het re-arrangeren van de foto’s hier beneden.

Het is een goed moment om een foto te maken van ons “herinneringshoekje”, in deze periode zou ons neefje, kleine Jac, 8 jaar geworden zijn.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

17 reacties

 1. In de Doornkapel kwam ik vaak samen met mijn moeder. Zij brandde daar dan een kaarsje en deed haar gebed. Het was de kapel waar ze al heel haar leven kwam sinds haar kinderjaren. Nu zal ik regelmatig nog eens naar daar gaan om haar te gedenken.
  Wat is het daar mooi hé in die streek? Ik ga er vanavond naartoe want mijn vriendin woont daar en ze is jarig.
  Sowieso is Lievegem prachtig. Ik geniet van jouw foto’s en van de vele punten die ik dan herken.
  Sterkte deze dag 💕

  1. Lievegem en omstreken, het is er inderdaad prachtig.
   Jij geniet van mijn foto’s van de vele plekken die je herkent, ik geniet van de persoonlijke verhalen die jij erbij kan vertellen, dat maakt het ook voor mij extra mooi. Ik neem me voor nog eens te proberen foto’s te maken als ik nog eens aan de Doornkapel passeer.
   Dankjewel.

 2. Je schrijft met zoveel onderkoelde humor over je week. Leuk om te lezen.

  Het slot over Jac is toch triest. Ik lees nog niet zo lang hier en heb het even opgezocht maar de relatie ermee werd me niet duidelijk. Mooi dat Jac wel een plaatsje in je ♥️ heeft.

  1. Jac is een neefje, kindje van de zus en schoonbroer van Meneertje Mertens. Ik zet het er even bij in de tekst, ter verduidelijking.

 3. Inderdaad héél mooi die toch nog gespotte zon.
  De reactie toestanden hebben te maken met het nieuwe reactieveld waar WP ons mee “verraste”;-( het inloggen is er niet makkelijker op geworden , volkomen onduidelijk en voor veel mensen een flink raadsel.

 4. Wat woon je toch in een mooie omgeving, petje af voor die 100 km! Ik heb ook steeds problemen met WordPress, misschien las je het bij mij wel. Het reactie formulier is voor veel een drempel om te reageren hoor ik. Verder heb ik problemen met meldingen als bat gateway of error 502. Als ik op het pijltje van pagina verversen klik, laadt hij alsnog de pagina. Heel irritant allemaal.

Zeg het eens?