Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Zou je liever de populairste persoon zijn op het werk of op school, of de slimste?

Ik hoef daar niet over na te denken. De slimste, dat spreekt voor zich. Populariteit zegt me niet veel, als introvert heb ik liever niet teveel mensen om me heen, en dat denk ik toch bij populariteit: veel mensen die veel van je willen. De slimste zou ik maar al te graag zijn. Hoewel dat misschien minder comfortabel is dan we wel willen denken.

Moest de vraag zijn: zou je liever de meest geliefde persoon zijn, of de verstandigste? Dan zou ik het al heel wat moeilijker vinden om te kiezen. Want dat zijn gans andere waarden.

En jij? Liever de populairste of de slimste van de hoop?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

31 reacties

 1. Ja aan populair hangt een negatief geurtje, terwijl dat dat eigenlijk niet echt hoeft. Want eigenlijk betekent populair ‘bij veel mensen geliefd ‘, wat inhoudt dat je een fijn karakter hebt, als je logisch verder denkt.
  Ik maak een gemakkelijke keuze, van elk de helft😉. Te is trouwens nooit goed, leerde ik vroeger.

     1. Ja aan populair hangt een negatief geurtje, terwijl dat dat eigenlijk niet echt hoeft. Want eigenlijk betekent populair ‘bij veel mensen geliefd ‘, wat inhoudt dat je een fijn karakter hebt, als je logisch verder denkt.
      Ik maak een gemakkelijke keuze, van elk de helft😉. Te is trouwens nooit goed, leerde ik vroeger.

      Klein psje, ik vind deze reeks wel leuk!

      1. Maar ik vraag me af: is geliefd en populair wel hetzelfde? Mijn definitie: je kan geliefd zijn bij een klein groepje mensen, maar niet populair (bij veel mensen).
       Hebben populaire mensen sowieso een fijn karakter? Of zijn het de geliefde mensen?

       Ik vind het fijn dat je deze reeks leuk vindt, geeft me motivatie om ermee verder te doen 🙂
       (en sorry voor het gedoe met de commentaren, er is iets bij WordPress, en ik vrees dat het gewoon afwachten is tot het opgelost raakt. Vandaag zie ik een reactie van Matroos Beek die niet in de app verschijnt. Maar ze is er wel. Zie mijn blogbericht van vandaag).

      1. aan populair hangt een negatief geurtje, terwijl dat dat eigenlijk niet echt hoeft. Want eigenlijk betekent populair ‘bij veel mensen geliefd ‘, wat inhoudt dat je een fijn karakter hebt, als je logisch verder denkt.
       Ik maak een gemakkelijke keuze, van elk de helft😉. Te is trouwens nooit goed, leerde ik vroeger.

       Klein psje, ik vind deze reeks wel leuk!

 2. Het zijn gewoon vrijwel altijd onmogelijke keuzes. Ik val liever niet zo op in de menigte en en dan is populair zijn zowél als heel slim zijn echt behulpzaam. Maar goed , als je slim zijn kun je makkelijker verbergen.

  1. Haha ja, het zijn per definitie onmogelijke keuzes. Maar als je kan kiezen zonder dat het écht consequenties heeft, gaat het volgens mij wat makkelijker.
   Goeie redenering, klopt als een bus 🙂

 3. Ik zou wel ergens beroemd om willen zijn. Ik heb altijd het gevoel dat ik niet meetel. Slim zijn lijkt me ook niet verkeerd maar er zijn zoveel soorten van slim. Ik zou geen geleerde willen zijn. Dat lijkt me heel erg saai.

  1. Het zou wel leuk zijn hè, zo iets gedaan hebben wat voor veel mensen belang heeft.
   Ik vind in ieder geval dat jij ook je belang hebt, je doet veel mooie dingen.
   Ik weet niet of geleerde zijn, saai is? Misschien vinden die geleerden dat niet 🙂

 4. Dat is weer een moeilijke in deze leuke reeks. Populair ofwel geliefd zijn, dat men je graag ziet en in een gezelschap heeft…wellicht lijkt me dat een goede keus. Slimste zijn, dan valt er zo weinig meer te leren van anderen.

  1. Maar ik vind populair en geliefd niet hetzelfde. Je kan geliefd zijn door een klein groepje mensen (je dichtste familie bijvoorbeeld) maar niet populair.
   Liever verstandig dan slim, vind je ook niet? (hoewel té dom nu ook weer niet hoeft, maar iemand schreef het hier al ergens, té is nooit goed)

 5. Ik ben niet altijd de slimste en dan lachen we daar met z’n alleen hartelijk om, want ja dat blonde haar van me past daar dan goed bij! Maar zou ik slimmer willen zijn? Eigenlijk niet.
  En populair? Ik lig altijd wel goed in de groep. Als ik mensen niet ken dan kan ik best stil overkomen, maar ik ‘hoor’ er wel altijd bij.

  1. Ik hoef ook niet slimmer te zijn, ik ben liever verstandig.
   En populair hoeft ook niet, maar geliefd wel. Voor mij is er een subtiel onderscheid tussen beide.

 6. Een populaire slimmerd hebben we nodig in de politiek. Maar vaak lijken politiekers liever populair dan slim te zijn. Daarom heb ik het sowieso niet echt voor mensen die graag populair zijn zonder meer. Dan ben ik toch liever een tikkeltje slim.

 7. Ik was de slimste van de klas en daar was op dat moment helemaal niets aan. Toen was ik liever populair geweest. Nu vind ik het veel moeilijker kiezen. Ik ben geen van beide op de werkvloer en dat is prima zo.

  1. Ik denk dat door de slimste te zijn, je er bovenuit steekt. En Vlamingen hebben dat niet graag. Kan me voorstellen dat dat toen niet fijn was.

 8. Ik wil wel populair zijn maar niet bij iedereen. maar ik weet niet of ik je volg in dat “subtiele nuance” verschil met geliefd.

  ik wil ook niet de slimste zijn…slim wel. maar de slimste is zoveel verantwoordelijkheid. Dan komt alles bij jou (of net niet, maar dan ben je je bewust van de niet zo slimme keuzes van anderen, ook zeer frustrerend!).

Zeg het eens?