Elke zondag: een deeltje van de vakantiefoto’s die ik maakte met de Nikon, en thuis nog bewerkte. Deze reeks gaat door tot een eind in de winter.

5 mei, deel 2. Die dag dat we op het briljante idee kwamen te voet naar Fossacesia te gaan, om wat boodschappen te doen. Think again. Het was een dag dat het loeiwarm was (uitzondering, tijdens deze reis), en we gingen naar Fossacesia hè, niet Fossacesia Marina (want daar was 0, nada, niks van bakker of slager of supermarkt of gelijk wat). Het was die dag dat ik, toen we ergens halverwege de weg naar boven waren (met stukken aan 16%, dat vind ik steil, erg steil), dus, dat ik stond te bleiten dat ik niet meer verder wilde, maar ook niet terug wilde want we waren nu al zo ver. We sleepten ook nog mijn fototoestel mee, dat ik weinig gebruikte want man wat was dit lastig.

De berg die we zien bij de uitgang van de camperplaats. Of niet zien. We zagen ‘m de eerste dagen niet, en lopen een hele tijd na te denken over hoe we die in godsnaam hadden kunnen missen. Tot het daagt: het slechte weer… verborgen door wolken.

De buurt maakt zich op voor de Giro.

En toen maakte ik nauwelijks nog foto’s, alleen nog bij de Abbazio San Giovanni in Venere, waar we een tijdje op een bankje zaten en rondkeken, en genoten van het uitzicht.

Het uitzicht was prachtig.

Filmpje? Filmpje! Gemaakt door Meneertje Mertens.

Waarna het fototoestel niet meer uitgehaald werd. We bereikten het dorp, vonden een armzalig supermarktje, probeerden met de bus naar beneden te rijden maar door omleidingen vonden we niet waar we moesten zijn. Dus keerden we dan maar te voet terug. Boehoe! In Fossacesia Marina trakteerden we onszelf op een welverdiend ijsje.

Terug “thuis”, nadat ik wat had kunnen rusten, moesten er natuurlijk nog foto’s gemaakt worden van de zee.

En van dit huiselijke tafereeltje. Een foto die ik vreemd aantrekkelijk vind.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Hier gaan we op vakantie standaard de eerste keer te ver, of verkeerd, of op ongeschikt schoeisel, of naar iets dat is opgeheven of ….. balen op dat moment maar een goede leerschool voor de andere dagen.

Zeg het eens?