Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zondag fietsten we een heen-en-weertje tussen Waarschoot en Sint-Amandsberg, om een blitzbezoekje te brengen aan de rommelmarkt in de Schuurstraat. We vertrokken vroeg, zodat er mogelijkheid was tot de geijkte zonsopgangfoto’s.

Met paardjes en al.

De kortste (en aangenaamste) weg was via het veer van Langerbrugge.

Dat was lang geleden, en of het leuk was!

Bestemming: rommelmarkt.

Met ook dit grappige ventje.

Het terugkeren ging langs dezelfde weg. Je kan nu via Edugo fietsen, waarna er kort een zicht is op de torens van de Basiliek van Lourdes.

Opnieuw via het veer. Filmpje? Filmpje!

In het terugkeren was de wind veel steviger geworden, maar hij zat in de rug, dus dat was dikke fun. Ik vind het heerlijk fietsen over deze paadjes.

Maandag vond ik het wel goed geweest qua lange afstanden fietsen, dus laste ik een kort fotoritje in. De beelden die ik in mijn hoofd had, lukten niet echt, maar ik kwam toch met een mooie oogst thuis.

Dinsdag weer een langere fietsrit, waarbij ik naar Bellem en Aalter reed. Hier was het heerlijk fietsen langs het water.

Bijna terug thuis.

Woensdag ging ik met de trein naar Gent. Veel verder dan een foto van het vuile en deprimerende (tijdelijke) busperron aan de Dampoort kwam ik niet. In de winter is het hier echt hatelijk wachten op de bus. Het gevoel van deze cartoon is hier nooit veraf.

Donderdag weer tijd voor een langere fietsrit, hoewel de vele kilometers wat beginnen te wegen. De komende dagen ga ik het kalmer aan doen. Ik had de rit ook niet echt goed gepland, moest te vaak de N9 oversteken, en er zat een stuk héél slecht fietspad tussen, langs een weg heel poëtisch Appelboom genaamd. Maar er was niets poëtisch aan. Daarna zag ik een bordje en dacht, dat zal de Perenboom wezen, maar mis poes het was de Kerselare. Echt.

Maar goed, eerst terug naar het begin. Kasteel Op De Dam of Kasteel ten Dam, langs de N9 in Waarschoot.

Vandaar ging het via een paar onaangename omwegen naar Balgerhoeke.

Wat later dacht ik de omgeving te herkennen, en inderdaad, daar was de kruisweg van Adegem, waar ik eerder al eens was.

Het Canadees-Pools oorlogsmuseum passeerde ook nog de revue.

En met dit mariabeeld was mijn fietstocht toch nog goed, ondanks de slechte en drukke wegen. En ondanks het feit dat het bewust later vertrekken om de schoolspits te vermijden, een beetje verpest werd door de vele scholen die hun klassen met veelal pubers van het mannelijke kunne op pad stuurden voor de obligate herfstwandeling.

Vrijdag gingen we Pipa ophalen voor een weekendje bij oma en opa. Het kind stuiterde van enthousiasme, haha! Maar meer daarover volgende week!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

5 reacties

  1. Het is zeker 20 jaar geleden dat ik de veerboot bij Langerbrugge nam. Mooie herinneringen. Voor de rest zie ik weer heel veel bekende wegen. De Appelboom en de kerselare zijn mij bekend want langs deze weg reden wij naar Adegem vanuit Oostwinkel. En o de vaart bij Bellem – Aalter. Daar ligt de geschiedenis van mijn vader voor ouders. De broer van mijn overgrootmoeder had er een smederij langs de vaart. Dat is heel heel lang geleden. Ik geniet toch zo van jouw foto’s uit mijn geboortestreek.

Zeg het eens?