Vorige maandag fietste ik langs mijn vaste plekjes in Waarschoot en Sleidinge voor foto’s van de zonsopgang. Ik (be)landde op de Wittemoer in Sleidinge, bij de paarden die ik al eerder fotografeerde.

Er was geen mist of nevel deze keer, maar de zonsopgang was toch mooi. De foto’s met de paarden sneuvelden bijna allemaal in de selectieprocedure. Maar wat overblijft, is toch mooi.

De zonsopgang in verschillende stappen.

Op het laatst verschijnt aan de einder een grote stoomwolk. Dat is de haven van Gent (zoals ik ze ouderwets blijf noemen, maar eigenlijk is het de North Sea Port, een uitgestrekt gebied van Vlissingen tot Gent), waar een koeltoren om de zoveel tijd een dikke wolk lost. De windmolens die je ziet, staan dus ook in een rond de haven.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

10 reacties

  1. Prachtig vastgelegd.
    Ik zeg ook nog steeds Gent Zeehaven… dat mag dus niet meer. Hopelijk leggen ze ook een verbinding voor personen aan met de trein in The North Sea Port . Tot nu toe enkel goederen. Naar die personentrein kijkt men (ik!) in Terneuzen in ieder geval heel erg uit. Er is al jaren sprake van…

  2. Prachtige beelden en ik hoef er niet zo vroeg voor op te staan. Gent gaan we opnieuw nog eens bekijken. De havens Gent, Antwerpen en Rotterdam proberen elkaar met namen te overtreffen alsof ze de enige haven zijn aan de Noordzee.

    1. Ha, je hebt het gezien! 🙂 Er is inderdaad een paard. Maar ik had nog veel foto’s met meer paarden dichterbij, maar die waren niet goed.

Zeg het eens?