Alle foto’s die ik tijdens onze Italië-reis dit voorjaar maakte met mijn Nikon zijn bewerkt, en ik wachtte daarna nog even tot het einde van de zomervakantie. Maar vandaag is het zover: vanaf nu verveel ik jullie elke zondag met een reeks vakantiefoto’s. Daar zullen we zoet mee zijn tot een eind in de winter.

Jammer genoeg voorlopig geen zomerfoto’s, maar veel grijs en duister weer.

Eind april. We vertrekken voor onze langverwachte trip naar Italië (en de Giro), waar we enorm naar uitgekeken hadden. Erop bedacht dat het weer niet al te goed kon zijn, goed voorzien van warme kleren én van zomerkleren, je weet maar nooit. Proviand om de eerste dagen door te komen, dat hebben we ook mee. En dan zijn we weg.

Omdat Italië toch een flink eind weg is, hebben we besloten een groot deel van de rit naar daar via autosnelwegen te doen. Saai, maar noodzakelijk. We wisselen een beetje af: in het grensgebied België-Luxemburg-Frankrijk-Duitsland rijden we op D-wegen, en dat is mooi.

We houden ons niet aan de voorziene tussenstops, en zo wordt de Bodensee maar een korte afwijking van onze route. Waar we landen, is het moeilijk om aan het water te geraken. Maar er zijn toch wat mooie beelden.

Het Schloß Maurach, dat uitkijkt over de Bodensee. In tegenlicht. (klik voor info)

Loeren door een opening in de begroeiing.

Ik kan een foto maken van een fuut.

Waarna de tocht weer verder gaat, via Oostenrijk en Zwitserland, en vele tunnels. Net voor zo’n tunnel stoppen we in Mesocco op een parkeerplaats langs de weg.

We lopen er wat rond, en maken foto’s. Het weer laat duidelijk al te wensen over.

We rijden uiteindelijk door tot in Italië, waar we aan het Lago d’Iseo overnachten. Plan is om er een dag te blijven, maar de dag erna is het weer zó slecht, dat we toch maar doorrijden. Het heeft geen zin hier in de regen te blijven staan.

De plaatjes die ik onderweg kan maken, zijn wel mooi. Moody en sfeervol.

Die dag staat ons nog héél veel regen te wachten, en de dag daarna ook. Maar dat is voor volgende zondag!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

14 reacties

  1. Heb je helemaal gelijk in.
   Hoewel ik toch ook wel een boontje heb voor foto’s met groen gras en staalblauwe lucht (en dan liefst ergens nog een onderwerp), daar kan ik zo van genieten.

 1. dat eerste Schloss is helemaal in de stijl incl de roze verf als een gebouw van de Park Abdij hier in Leuven.

  mja dat zijn idd nogal grijze foto’s verder, maar dat geeft vaak wel zo een vleug mysterie in de bergen /meren.

  1. Ja, nu je het zegt, helemaal dezelfde stijl.

   De laag hangende wolken zijn inderdaad wel mooi. Jammer genoeg herinner ik me van de meren in Italië vooral véél duisternis.

Zeg het eens?