Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Haha, veel foto’s deze week. Veel mooi weer, veel gefietst! Yes!

Zaterdag begon met een veelbelovende zonsopgang. We vertrokken vroeg voor een wandeling aan ’t zeetje, maar daar had ik het hier al over.

Zondag was er een feestje.

Maandag begon ik met een kort ritje, ik heb echt genoten van de ochtendzon, samen met de koetjes. Het lijkt bijna een schilderij.

Af en toe knijp ik de remmen dicht als ik een kapelletje zie, hier in de Meirlare in Zomergem.

Dinsdag waaide het ’s morgens al redelijk, ik vond het een behoorlijk lastige rit. Ik ben wel altijd blij als ik de zon zie opkomen.

Ik heb een vaste plek voor een foto met zicht op Eeklo.

Het licht was toch wel weer mooi.

Woensdag was het minder lastig en meer prachtig. Het had ’s nachts geregend, en toen ik vertrok was het frisjes en mistig. De mist/nevel was plaatselijk, toen ik een eerste keer wilde stoppen in de Weststraat, was er daar nauwelijks nevel. Het zicht wat verder op het Schipdonkkanaal was wel magnifiek.

Ook de schaapjes genieten van de ochtendzon.

Mijn doel was een kapel in de Rostraat. Toen ik er aankwam, herkende ik het daar, ik was er al eens eerder. Een vrij grote kapel midden tussen de boerderijen, mesthopen en rommel, beetje vreemd zicht. Een slechte (veel te breedbeeld)foto.

Wat verder is er dit kapelletje in de nevel.

Ik keer terug langs het Schipdonkkanaal, waar het nog altijd even mooi is.

Donderdag maakte ik een kort fietsritje naar de Kapel van Troost en Vrede in de Lembeekse bossen, waar ik binnenkort een blogbericht over maak.

Vrijdagochtend vertrok ik weer voor een langere rit. De wind dwingt me altijd dezelfde richting uit (of neen, ik doe dat, ik wil meewind in het terugkeren), en zo reed ik via Oostwinkel naar Ursel en dan via Zomergem naar huis. De kerktoren van Oostwinkel is populair bij de vogels.

Another sunrise, another view.

Awel ja. Euh nee.

De berkenkapel in de Kruisstraat in Ursel, die gezellig onder een boom staat. Heerlijk rustig is het er.

Wat zijn die zomerochtenden toch mooi.

Ook deze kapel van het Pauwelsbos zag ik al eerder.

Het lijkt alsof ik alleen maar fietste deze week, en eigenlijk was dat ook zo. Fietsen, koers kijken, wat foto’s bewerken. Dat was mijn week.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

21 reacties

 1. Wat heb je prachtige foto’s gemaakt!
  Wij gaan misschien dit weekend bij Eeklo in de buurt wandelen, langs het kanaal. De plannen kunnen nog wijzigen, maar als het niet dit weekend is, dan wel een andere keer.

 2. Goh, wat heb je schitterende foto’s gemaakt afgelopen week! Zicht op Eeklo, die kan zo naast de 17e eeuwse schilderijen van ‘zichten op’ in het museum. Dat zou ook nog eens een project kunnen zijn, zicht op Eeklo door de seizoenen heen. Het Schipdonkkanaal, de schaapjes in het goud, teveel moois om op te noemen. Die grote kapel in de Rostraat is bijzonder. Dat is bijna een kerk op zich. Daar zou ik de geschiedenis wel van willen weten!

  1. Dankjewel voor je fijne reactie 🙂
   Ik ben op zoek naar een plek voor een projectje voor volgend jaar, maar dat uitzicht op Eeklo is jammer genoeg te ver weg. Ik probeer het kortbij te houden, omdat ik in de winter geen enthousiaste fietser ben. Een goed-weer-fietser noem ik mezelf, de “salonfietser” van Myriam is ook erg leuk.
   Ik heb eens een oppervlakkige zoektocht gedaan naar de kapel in de Rostraat, maar er is jammer genoeg weinig over te vinden. Een mens zou er gewoon zo al fantastische verhalen bij kunnen verzinnen 🙂

 3. Ik werk in Eeklo, een broer van mij woont aan het Schipdonkkanaal te Ronsele, een andere in Ro te Zomergem. Onder de kerktoren van Ursel groeide ik op, in de Veldhoek… het straatje dat door het bos naar Ursel leidt. Dan heb je Berken, alwaar mijn moeder werd geboren en opgroeide. Mijn tante, haar zus, woonde in het laatste huis voor het kapelletje.
  Kortom, mijn roots heb je hier prachtig weergegeven! Dankjewel Anne om mij nog eens terug te brengen naar de mooie streek mijner jonge jaren.

  1. Ik vind het fantastisch dat je zoveel herkent en er zo’n plezier in hebt ook. Geeft mijn fietstochten voor mij ook weer net dat beetje extra kleur. Dankjewel om dit te delen, Bea 🙂

  1. Dat doe ik dus ook heel vaak, locaties gaan opzoeken.
   We hebben een slechte (weer)week achter de rug, maar vanaf nu zou het alleen maar gaan beteren. En dan ben ik ook blij voor jullie 🙂

Zeg het eens?